De Volkswagen ID.4 officieel onthuld

new_volkswagen_ID4

De nieuwe Volkswagen ID.4 is gisteren onthuld en de eerste exemplaren komen dit jaar nog in Nederland aan. De Volkswagen ID.4 is een echte alleskunner die gegarandeerd indruk zal maken. De sportieve auto beschikt over veel ruimte, elektrische aandrijving, moderne assistent systemen en een krachtig design. SUV’s nemen toe aan populariteit vanwege de veiligheid en comfort die ze bieden. Je kunt er comfortabel en gemakkelijk mee wegrijden.  De opvolger van de ID.3 is de eerste volledig elektrische aangedreven SUV (crossover) van Volkswagen met een actieradius van 520 kilometer. Over de prijs is nog niets bekend.

Specificaties

De ID.4 wordt uitgerust met 204pk (150 kW) en een 310 nm sterke elektromotor die de achterwielen aandrijft. Deze vliegt in 8,5 seconden van 0 tot 100 km/h en kan een topsnelheid van 160 km/u leveren. In de toekomst volgt nog een versie met meer power en vierwielaandrijving.

Design & Interieur

De Volkswagen ID.4 oogt sterk en betrouwbaar en heeft veel weg van zijn broer. De auto ziet er zeer gestroomlijnd uit. De cw-waarde van 0,28 is echter niet heel schokkend. Het interieur is vrijwel identiek aan de ID.3 en ziet er zeer strak en ruimtelijk uit. Het interieur deelt veel met zijn broer zoals het scherm op de stuurkolom en de gekoppelde draaiknop voor de rijrichting. Het centrale touchscreen is standaard 10 inch, maar ook als 12 inch verkrijgbaar.

Uitvoeringen

Volkswagen brengt twee uitvoeringen uit, de ID.4 1st en de ID.4 1st Max. Het goedkoopste model is al van alle gemakken voorzien. Deze beschikt over een achteruitrijcamera en veel andere luxe zaken als een navigatiesysteem, vooruit-, stoel- en stuurverwarming, adaptieve cruise controle, automatisch klimaatregeling en front assistent. De duurdere versie beschikt over 21-inch wielen, waar de goedkopere over 20 inch beschikt. Daarnaast heeft het matrix verlichting en instelbare rijprogramma’s. Echter is dat nog niet alles! Ook elektrische verstelbare stoelen, akoestisch glas en panoramadak ontbreken bij deze auto niet.

Laden

De ID.4 heeft een bereik (actieradius) van 520 km. Het laden kan bij alle uitvoeringen met een driefasen lader met maximaal 11 kW. Via de snellader komt de uitvoering met grote accu tot maximaal 125 kW, maar moet daarvoor worden bijbetaald. 

Eind 2020 in Nederland

Volkswagen durft het gezien de huidige corona situatie niet te beloven, maar ze gaan hun best doen om de auto nog dit jaar naar Nederland te krijgen. Wie de auto nog dit jaar aanschaft kan profiteren van 8% bijtelling.