Financial lease auto

Op zoek naar een financial lease auto voor je onderneming? Leasen wordt steeds populairder, je kunt al snel in een zakelijke auto rijden zonder dat je daar al te veel voor hoeft te doen. Wij helpen je graag aan een goede, betrouwbare én goedkope auto. Daarbij hanteren we duidelijke leasevoorwaarden en kun je als startende ondernemer leasen zonder jaarcijfers! Alleen aan auto’s en bedrijfswagens worden eisen gesteld om ze onder te kunnen brengen in een financial lease contract. Graag leggen we jou uit voor welke auto's we mogelijkheden hebben en voor welke niet.

Voordelen financial lease auto

Als ZZP’er ben je vaak afhankelijk van je bedrijfsauto. Een financial lease auto is daarom een interessante oplossing, het biedt namelijk vele voordelen, ook voor de startende ondernemer:

  • Je bent direct economisch eigenaar van de auto.
  • Veel fiscale voordelen, zoals rente- en investeringsaftrek.
  • Heldere voorwaarden: vast maandtermijn, geen kilometerbeperking.
  • Terugvordering van de btw over de aanschafprijs.
  • Je behoudt je liquiditeit, zodat je kunt blijven ondernemen.
  • Je komt zakelijk goed voor de dag bij je klanten.

Financial lease auto voor startende ondernemers: Occasion Lease

Als startende ondernemer is mobiliteit erg belangrijk voor het binnenhalen van je omzet. Echter, met de onzekerheid van een startende onderneming is het ook erg belangrijk om de kosten in de hand te houden. Exacte jaarkilometrages zijn uiterst onzeker, uiteraard hoop je zoveel mogelijk! Operationele lease is dan ook voor een startende ondernemer af te raden. Je bent immers gebaat bij een laag maandtermijn met de flexibiliteit dat je geen maximale kilometers per jaar bent overeengekomen. Met een Financial Lease auto heb je de vrijheid in de te maken kilometers, hier staan geen afspraken over in het contract.

Daarnaast heb je de keuze om te kiezen voor occasion lease, het financial leasen van een 2de hands auto. Een occasion van bijvoorbeeld 2 jaar jong, heeft de grootste afschrijving (vaak de helft) van de nieuwaarde al afgeschreven. Hierdoor is het leasetermijn ook de helft goedkoper dan wanneer je voor een nieuwe financial lease auto kiest. Wanneer je het vergelijkt met de maandtermijnen van full operational lease, dan kun je met occasion lease zelfs tot 75% goedkoper leasen. Als startende ondernemer houd je zo de lease kosten onder controle. Wij zijn specialist in occasion lease voor de startende ondernemer, je vindt bij ons in de voorraad een overzicht van ruim 10.000 occasions waar je gemakkelijk een aanvraag voor kunt indienen. Heb je al een occasion gevonden? Ook die kunnen wij voor je financieren. Via onze lease calculator bereken je eenvoudig je maandtermijn en kun je gelijk een goedkeuring aanvragen voor je financial lease auto.

Eisen financial lease auto

1. Wat is de maximale leeftijd van een financial lease auto?

In de basis kun je zeggen dat een auto niet ouder mag worden dan 120 maanden (10 jaar). Er wordt dan altijd uitgegaan van de bouwmaand van een auto. In de maand dat de auto 120 maand is, moet de financiering afgelost zijn. In sommige gevallen hebben we de mogelijkheid om uit te wijken naar 132 maanden (11 jaar) of 144 maanden (12 jaar). Hiervoor moeten we de aanvraag eerst beoordelen.

De minimale looptijd van een financial lease contract is 12 maanden. Dit gegeven moet ook meegenomen worden wanneer je kijkt naar de maximale leeftijd van jouw financial lease auto. Een auto van 110 maanden kan dan namelijk niet meer ondergebracht worden in een lease contract van 12 maanden. De auto overschrijdt dan de 120 maanden.

2. Wat is de maximale kilometerstand van een financial lease auto?

De auto's in onze voorraad hebben nooit meer dan 200.000 km gelopen. Echter, een hogere kilometerstand is wel mogelijk, je moet daarbij rekening houden met de looptijd van het contract. Een auto die bij inzet al op 200.000 km staat zal na nog eens 60 maanden amper nog waarde hebben. In het slottermijn wordt er dan ook rekening gehouden met de leeftijd en kilometerstand bij inzet van de auto.

3. Wat is de maximale looptijd voor een financial lease contract?

Deze vraag is afhankelijk van de maximale leeftijd van de auto of bedrijfswagen, in dit voorbeeld gaan we even uit van de basis van 120 maanden. De maximale looptijd van een financial lease contract is 72 maanden, tenzij de maximale leeftijd in het contract overschreden wordt. Een auto of bedrijfswagen die nog geen 4 jaar is, kan dus nog 6 jaar ingezet worden. Is een auto ouder, dan zal de maximale looptijd ingekort worden tot de maand waarin de auto zijn maximale leeftijd bereikt (120 maanden).

Vooraad met lease auto's

Op onze website heb je veel te kiezen. Hier staan meer dan 10.000 voertuigen te wachten op een nieuwe eigenaar. Deze auto's worden aangeboden door meer dan 350 universele autobedrijven én merkdealers waarmee we samenwerken. Deze autobedrijven bevinden zich door heel het land en door te zoeken op je postcode of via deze kaart vind je altijd een financial lease auto bij jou in de buurt!

Onze voorraad hebben we samengesteld voor ondernemend Nederland. Zo vind je geen auto’s ouder dan 8 jaar. Wel vind je btw- en marge auto’s. Ben je een btw-plichtige ondernemer? Dan is het leasen van een btw auto vele malen interessanter. Lees hier meer over het verschil tussen een btw- en marge auto.

Nieuwe financial lease auto

Heb je al een leaseofferte ontvangen voor je nieuwe auto bij een andere leaseaanbieder en wil je deze graag vergelijken met onze financial lease offerte? Of is je aanvraag ergens anders afgewezen? Ook in dat geval zijn wij je graag van dienst en is de kans groot dat je bij ons toch een goedkope lease kunt afsluiten. Voor een goede indicatie van de kosten raden we je aan om gebruik te maken van onze leasecalculator. De uitkomsten van deze calculator zijn altijd op basis van het gemiddelde leasetarief 'zonder jaarcijfers'. Besluit je om na het berekenen van de kosten een lease offerte aan te vragen? Dan vul je simpelweg enkele gegevens in en dien je vervolgens de aanvraag in via de website. We bekijken jouw aanvraag en doen je vervolgens een scherp voorstel binnen één werkdag.

De goedkoopste financial lease aanbieding voor je nieuwe auto!

Wij geven je met onze lease calculator een realistisch beeld van de maandtarieven. Deze calculator is gebaseerd op startende bedrijven waarvan de ondernemers nog geen jaarcijfers kunnen aantonen. Kun je wél de jaarcijfers van de voorbije boekjaren aanleveren? Dan garanderen we je dat je tegen de laatste tarieven kunt leasen. Voor alle ondernemers proberen we in ieder geval altijd de beste aanbieding te doen. Ben je benieuwd hoeveel geld je bespaard wanneer je bij ons zakelijke auto lease afsluit? Vraag dan direct een offerte aan en profiteer van veel voordeel!

Nieuwe financial lease auto en btw

Bij Financial Lease ZZP kun je maximaal de aanschafwaarde exclusief de btw van je nieuwe auto laten financieren. Financial lease is een leasevorm uitsluitend voor de zakelijke markt. Met deze vorm van leasen financier je de investeringswaarde van een voertuig. Wanneer je de investering vervolgens activeert op de balans van je onderneming, dan kun je bij de eerstvolgende btw aangifte het volledige btw bedrag in één keer verrekenen met de Belastingdienst. Vandaar zijn de maandtermijnen vrij van btw.

Lees hier meer over de btw bij financial lease

Ergens anders een auto gezien?

Je kunt ook een financial lease aanvragen voor een auto die niet op onze website staat. Zolang de auto bij een autobedrijf te koop staat, kun je via de leasecalculator een aanvraag doen. De leverancier van de financial lease auto moet minimaal gevestigd zijn in een bedrijfspand én een website hebben met voorraad.