7 Redenen om een Hyundai Kona te kiezen

hyundaikona

De Hyundai Kona is een compacte SUV crossover en voldoet daarmee ook perfect als gezinsauto. Ze zijn verkrijgbaar in diverse - bijzondere - kleuren en daarmee een opvallende verschijning op de weg. Maar dat is niet alles! Ze hebben nog veel meer fijne features die we in deze blogpost zullen uitlichten. Op zoek naar een - nieuwe - zakelijke lease auto, die ook geschikt is voor privégebruik? Dan is de Hyundai Kona wellicht geschikt voor jou! In deze blogpost delen we zeven reden om voor de Hyundai Kona te kiezen. 

7 redenen om voor een Hyundai Kona te kiezen:

#1 De perfecte gezinsauto

De Hyundai Kona is een fijne en voordelig auto voor zakelijke rijders, maar de auto voldoet ook prima aan alle wensen van een gezinsauto. De Kona is een veelzijdige auto die is voorzien van luxe features zoals stoelverwarming, achteruitrijcamera, een premium geluidssysteem, Apple Carplay en een draadloze smartphone oplader. Het interieur heeft tevens een 8 inch touchscreen waarmee je gemakkelijk kunt navigeren. 

#2 Hybride rijden

Er bestaan verschillende Hyundai Kona modellen. Zo heb je de Kona als benzineauto, de volledig elektrische Kona en de Kona hybride. Wil je wat zuiniger gaan rijden, maar valt je keuze niet op een volledig elektrische auto? Kies dan voor de Hyundai Kona hybride waarmee je deels op brandstof kunt rijden en deel op de elektrische motor. Handig voor als de batterij op is, zo kun je toch nog wat langer doorrijden zonder een laadpaal te hoeven opzoeken.

Lees ook: De voor- en nadelen van een hybride auto

#3 Veiligheid & comfort staan voorop!

Met de Kona kun je veilig al je passagiers vervoeren. De auto is voorzien van actieve assistentiesystemen waarmee de veiligheid en comfort wordt verhoogd. Bij gevaarlijke situaties kan de Kona zelfstandig snelheid verminderen en afremmen, ook word je gewaarschuwd voor kruisend verkeer of voertuigen in je dode hoek. De auto kan zichzelf daarnaast netjes in het midden van de rijbaan houden en helpt je bij het in- en uitparkeren. 

#4 Bestemd voor (bijna) alle omstandigheden

Met de Hyundai Kona ben je verzekert van goed weggedrag. De auto biedt veel comfort en de bediening werkt fijn. De stoelen zijn lekker groot en de zitpositie is goed, het dikke stuurwiel ligt daarnaast prettig in de hand. Via het digitale paneel kun je gemakkelijk informatie aflezen zoals het verbruik, de actieradius, weersomstandigheden en meer. 

#5 Standaarduitrusting om jaloers op te zijn

De Hyundai Kona komt in verschillende aantrekkelijke uitvoeringen: Je hebt de I-Drive, Fashion en Premium.

Standaard is de auto rijk uitgerust met:

  • Airconditioning
  • Elektrische bedienbare ramen voor- en achter
  • Cruise Control
  • Verwarmbare en elektrische verstelbare buitenspiegels
  • Centrale deurvergrendeling
  • Radio met zes luidsprekers + USB/AUX- aansluiting en stuurwielbediening
  • 205/60 R16- banden met 16-inch stalen velgen

#6 Bijzonder design

De Kona heeft een bijzonder design en interieur. Een stijlvolle two-tone laksoorten en een afwijkende dakkleur, voorzien van een elektrisch schuifdak en LED-verlichting. De binnenkant is voorzien van sfeerverlichting en lederen bekleding. Staat de standaard dashboard kleur je niet aan? Bij de Kona is de dashboard verkrijgbaar in verschilllende kleuren, dus kies er één die voldoet aan je wensen.

#7 Ook volledig elektrisch

De Hyundai Kona is een betaalbare EV in zijn segment. De volledig elektrische versie met 64 kWh batterij kun je zo’n 482 kilometer rijden op volle accu. Daarnaast kun je genieten van alle voordelen die deze elektrische auto biedt: de Kona is namelijk snel, geruisloos en heeft veel vermogen! Wie een Elektrische auto koopt in 2020 kan nog steeds profiteren van een gunstige bijtelling.

Lees ook: Elektrisch rijden, alles wat je moet weten!