Dit weten we al over de vierde generatie van de Kia Sportage

digital-1920x1080-nq5-teaser-front

Kia laat teasers zien van de nieuwe vierde generatie van de Kia Sportage, die pas in september gepresenteerd wordt. Om de gemoederen wat op te warmen deelt Kia een donkere foto van het nieuwe model. Wat valt daarop uit te maken?

Kia sportage design

Van de donkere foto is gelukkig het één en ander waar te nemen. De Kia Sportage krijgt een eigenwijze front met grote C-vormige led-elementen. Ook zitten er mogelijk verstopte koplampen in de grille. De verlichting aan de achterkant heeft uitlopers op de hoeken en een ledstrip die de lichtunits met elkaar verbindt. 

Kia Sportage interieur

De Kia sportage krijgt een modern interieur. Het dashboard is volledig in eigen stijl vormgegeven. Achter het stuur zit een gebogen paneel waarin zowel het scherm van het infotainmentsysteem als het instrumentarium verwerkt zijn.

Kia Sportage techniek

Op het gebied van techniek lijkt  de Kia Sportage veel overeenkomsten te tonen met de Hyundai Tucson. Er zullen meerdere varianten komen, een hybride aandrijflijn, plug-in hybride en mild-hybride. 

Kia Sportage in september geïntroduceerd

De vierde generatie van de Kia Sportage wordt mogelijk tijdens IAA van München getoond. Sinds 2005 zijn er van de sportage 41.85 exemplaren verkocht, waarna het na de Kia Picanto en Kia Rio de best verkochte Kia is in Nederland. Vorig jaar reden er van de derde generatie 449 exemplaren de showroom uit. Het beste verkoopjaar beleefde de Sportage in 2011, toen werden er ruim 5.515 exemplaren van de derde generatie verkocht.

Bron: Autoweek