In 2035 moeten nieuwe auto’s uitstootvrij zijn

europese-commissie-auto-uitstootvrij

Het is officieel bevestigd. De Europese Unie wil in 2035 alle nieuwe auto’s uitstootvrij hebben. De Europese Commissie heeft een uitgebreid plan op tafel liggen. In 2030 moet de gemiddelde CO2-uitstoot van het wagenpark van autofabrikanten 55% lager liggen dan dit jaar. De verbrandingsmotor moet het veld ruimen in 2035.

De Europese Commissie komt met een datum en alle autofabrikanten zullen zich daarop moeten aanpassen. Frankrijk en Duitsland hebben al laten weten dat ze een totaal verbod per 2035 niet zien zitten. In 2030 mogen nieuwe auto’s 45% uitstoten van wat ze nu doen. De uitzondering voor kleine fabrikanten is ook van de baan, merken zoals Ferrari en Aston martin zullen ook op grote schaal over moeten naar auto’s met een elektrische aandrijving, tenminste zeker vanaf 2035. 

Elektrische auto’s kunnen niet zonder een laadpaal en daarom moet ook het laadnetwerk worden aangepakt. Het aantal laadpalen zullen worden gekoppeld aan de hoeveelheid auto’s op de markt. Voor 2025 moet er per 60 kilometer snelweg voor minstens 300 Kw aan snelladers langs de weg verschijnen. Vervolgens moet dat aantal in 2030 verdubbeld zijn.

Bron: Autoweek