Een reisverzekering afsluiten voor je leaseauto

shutterstock-247601425

Een reisverzekering is een must wanneer je op reis gaat. Of het nu een vakantie in eigen land is of dat je een korte roadtrip in Europa op de planning hebt staan. Je weet nooit wat er kan gebeuren en daarom kun je maar beter goed voorbereid zijn. Met een goede verzekering kun je geld besparen wanneer je tijdens je reis te maken krijgt met schade, diefstal, een ongeluk of ziekte. Een reisverzekering voor je leaseauto afsluiten heb je in vijf simpele stappen geregeld!

01. Bekijk en vergelijk!

Bekijk en vergelijk verschillende reisverzekeringen met elkaar. Het maakt niet uit waar jij je reisverzekering afsluit, als je maar weet wat er gedekt is en de verzekering aan je wensen voldoet. Tijdens het afsluiten van een reisverzekering loop je altijd tegen een aantal zaken aan. Je hebt vaak de keuze tussen twee opties en vervolgens kun je er nog extra dekkingen bij kiezen.

02. Kortlopende vs doorlopende reisverzekering

Ga je één of twee keer per  jaar op vakantie of reis je veel en maak je meerdere reizen in het jaar? Bij het afsluiten van een reisverzekering kun je kiezen uit twee opties: een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. Ideaal voor als je een korte reis maakt of eens per jaar weg gaat. Maak je meerdere reizen in het jaar dan is een doorlopende reisverzekering veel voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Deze geldt meestal voor het hele jaar, superhandig! Zo hoef je er niet een paar weken voor je vakantie aan te denken en kun je zonder zorgen vertrekken.

03. Europadekking of werelddekking

Wanneer je een reisverzekering afsluit kun je kiezen uit twee dekkingen. Een Europadekking of werelddekking. Reis je binnen Europa dan voldoet de Europadekking en ga je op reis buiten Europa dan kies je vanzelfsprekend voor de Werelddekking. Je bent dan overal ter wereld verzekerd, mits er geen negatief reisadvies is in verband met de corona crisis. 

04. Een annuleringsverzekering of niet?

Wanneer sluit je een annuleringsverzekering? Heb je een annuleringsverzekering nodig? Dat is aan jou! Het afsluiten van een annuleringsverzekering is altijd verstandig voor als onverwachte en ongewenste situaties zich plotseling voordoen, zoals het kwijtraken van je baan, in een echtscheiding terecht komen of door een sterfgeval in de familie. In sommige gevallen kun je met deze zaken enigszins al rekening houden en meenemen in je besluit om een annuleringsverzekering af te sluiten.

05. Dekkingen bepalen je premie

Wat kost een reisverzekering? Dat verschilt per persoon en ligt aan verschillende factoren. De dekkingen, reisduur en bestemming heeft invloed op de hoogte van de premie, maar ook de keuze voor je reisverzekeraar speelt een rol. Er worden verschillende prijzen gehanteerd door de verzekeraars, daarom kun je het beste verzekeringen met elkaar vergelijken en kiezen welke het beste bij je past.

Lees ook: Een motorverzekering afsluiten, waar moet je op letten?