Je auto verkopen? Met deze tips levert je auto meer op!

auto-verkopen-tips

Sta je op het punt om je huidige auto te verkopen of wil het juist niet lukken met de verkoop van je auto? Met een paar eenvoudige handelingen kun je de waarde van je auto verhogen. In dit artikel vind je vijf tips die je kunt toepassen bij het verkopen van je auto.

Maak een goede eerste indruk

De eerste indruk is vaak alles bepalend. Het kopen van een auto kun je vergelijken met een Tindermatch. Wanneer iemand voldoet aan je verwachtingen, swipe jaar naar rechts. Wanneer iemand niet voldoet, swipe je links. Zo werkt dat ook met auto’s, wanneer je een auto ziet die je leuk vind ga je er naar kijken, wanneer een auto niet voldoet aan het plaatje, kijk je verder. 

Een goede eerste indruk is dus belangrijk om een match te krijgen. Bij een auto kun je een goede eerste indruk maken door te zorgen dat de auto er schoon uitziet. Poets de auto voor je er mooie foto’s van maakt en neem alles mee. Pak zowel de binnenkant als buitenkant goed aan. Met een glimmende en schone auto maak je gegarandeerd een goede indruk.

Maak van alle kanten foto’s

Maak foto’s van de buitenkant van elke hoek. Voor, linksvoor, zijkant, links achter, achterkant etc. Zet ook schades netjes op de foto.. Maak mooie foto’s van het interieur, neem daarbij ook foto’s van het dashboard en de tellers met een draaiende motor. 

Eerlijkheid voorop!

Wees altijd eerlijk over schades en gebreken. Dat zou je zelf ook willen toch? Zo voorkom je gedoe achteraf. Bijvoorbeeld wanneer de koper komt kijken en een proefrit maakt. De kans dat de koper er vanaf ziet is minder groot dan wanneer je het niet vermeld. Want zeg zelf... zou jij iets kopen van iemand die niet eerlijk is?

Wees realistisch

Wees realistisch, vergelijk wat er gevraagd wordt voor vergelijkbare auto’s en kom met een nette vraagprijs. Ga niet te hoog zitten, want dan komt er niemand, maar ga ook niet te laag zitten, dat wekt twijfels op. 

Spreid je kansen

Maak gebruik van meerdere platform om je auto op aan te bieden. Als je auto meer gezien wordt is de kans groter dat er meer kopers zich melden en dat je auto sneller wordt verkocht voor de gewenste vraagprijs.