Citroën E-Jumpy Hydrogen 

citroen-e-jumpy-hydrogen

Stellantis komt met een nieuw busje. De merken die onder Stellentis vallen komen om de beurten met een uitbreiding op het busjes aanbod. Stellentis zet in op waterstofbusjes. Eerder kwam Opel al naar buiten met de Vivaro-e Hydrogen, daarna volgde Peugeot met de e-Expert Hydrogen en nu brengt ook Citroen het nieuws naar buiten. Er komt een waterstof versie van de Jumpy, de ë-Jumpy Hydrogen.

Op technisch gebied hetzelfde

De ë-Jumpy is gelijk aan de andere waterstof versies van de andere merken. De ë-Jumpy heeft een 10,5 kWh in combinatie met een brandstofcel aan boord. Het accupakket of de brandstofcel voedt een 136 pk elektromotor. Wanneer de waterstoftank helemaal vol wordt gegooid kun je er zo’n 400 km mee rijden. Met het accupakket opgeladen, komt daar nog eens 50 km bij.

Extra ruimte

De Hydrogen biedt extra ruimte door het inbouwen van de brandstofcel. Bij een volledig elektrische versie met een aanzienlijk groter accupakket, is dat een ander verhaal. De e-Jumpy komt in twee maten. 4,95 meter lange M en de 5,30 meter lange XL. Prijzen worden later dit jaar bekend gemaakt. De levering is naar verwachting in de tweede helft van dit jaar.

Bron: Autoweek