Europese autoverkopen in de plus, Nederland loopt achter

europese-autoverkoop-omhoog

De Europese branchevereniging van automakers ACEA meldt dat de Europese autoverkopen in de eerste drie maanden van dit jaar hoger zijn uitgekomen dan in het eerst kwartaal van 2020. Dat is met name te danken aan de grote oplevering vorige maand (maart). 

Meer dan een miljoen auto’s op kenteken

In maart werden er meer dan één miljoen auto’s op kenteken gezet. 87,3% boven de verkopen van vorig jaar maart. Toen de corona pandemie zijn intrede deed. In januari en februari waren er flinke neergangen te zien in de autoverkopen op jaarbasis. Ook de verkochte aantallen lager flink lager dan in mcaraart. Door de opleving van vorige maand gingen de verkopen met 3,2% omhoog ten opzichte van de eerste drie maanden van 2020. 

De Europese autoverkopen

Italië werd al één van de eerste Europese landen hard getroffen door het coronavirus. Daar werd vorige maand bijna zes keer zoveel auto’s op kentekenen gezet dan een jaar eerder. Van de grote automerken staan Italië (+28,7%) en Frankrijk (+21%) er na de afgelopen drie maanden beter voor dan vorig jaar. Duitsland staat in de min met 6,4% en Spanje ligt nog verder achter met 14,9%.

Nederland loopt achter

Nederland daarentegen loopt achter op de andere Europese landen. Het eerste kwartiel zijn 103.203 auto’s op kenteken gezet. Dat is ruim een vijfde minder dan in de eerste drie maanden van vorig jaar. Nederland stond in maart zelfs 18% in de min. 

Bron: Autoweek