Een elektrische toekomst of uitzondering voor supercars met verbrandingsmotor?

supercars-verbod-vebrandingsmotor

Als het aan Italië ligt wel, maar het zit er tegen 2035 toch echt aan te komen, het verbod op auto’s met een verbrandingsmotor. De Europese Unie is er druk mee bezig. De Italiaanse overheid wil Ferrari en Lamborghini daar echter tegen beschermen. Of dat gaat gebeuren komen we pas over een tijdje achter..

Uitzondering voor high-end fabrikanten?

De Italiaanse overheid is in gesprek met de Europese Commissie en zet in op een uitzondering in de Europese regelgeving voor high-end fabrikanten. Bepaalde autofabrikanten hebben een niche en daar zou een uitzondering op zijn plaats zijn. Die bepaalde auto’s hebben namelijk speciale technologie en accu’s nodig voor de transitie naar elektrificatie. De Italiaanse minister Roberto Cingolani vindt dat Italië dat zelfstandig kan produceren. Een elektrische toekomst voor de supercars is dus niet uit te sluiten.

Elektrische toekomst voor supercars

De Italiaanse autofabrikant Ferrari is al druk bezig om in 2025 hun eerste elektrische supercar te kunnen tonen. Lamborghini daarentegen komt pas over een paar jaar met een elektrisch model en Maserati wil van ieder model een elektrische versie op de markt gaan brengen. 

Bron: Autoweek