Autosleutels in een gesloten auto laten liggen? 5 Oplossingen!

autosleutel-gesloten-auto-oplossingen

Het kan je maar zo overkomen, je auto is in het slot gevallen en je autosleutels liggen nog in de auto. Niet iets dat dagelijks gebeurd, maar toch vaker voorkomt dan je verwacht. Heb je jouw auto handmatig in het slot laten vallen of is de auto uit zichzelf vergrendeld? Dan heb je een (klein) probleem. Je autosleutels zijn ingesloten en je krijgt de auto niet meer open vanaf de buitenkant. Hoe krijg jij je auto dan open? In deze blog vind je vijf oplossingen voor als je autosleutels in een gesloten auto liggen.

1. Reserve sleutel gebruiken

De meest logische oplossing is om je reservesleutel op te halen en te gebruiken. Het is altijd verstandig om deze op een gemakkelijke plek te leggen. Heb je geen reservesleutel bij je auto gekregen? Laat er dan één maken. Haal de sleutel op of laat iemand de reservesleutel brengen als kan. Laat je situatie het niet toe, doordat je te ver van huis bent? Je niet met een loopafstand of het openbaar vervoer snel thuis raakt of wanneer niemand anders je de reservesleutel kan brengen.  

2. Autodealer raadplegen

Is de reservesleutel geen optie, raadpleeg dat de autodealer. Dealer staan nauw in contact met de autofabrikant en hebben vaak wel een mechanisch of elektronisch trucje om de auto van buitenaf te ontgrendelen. 

3. Zelf oplegslot hengelen

Voor dat je extra hulp inschakelt kun je natuurlijk ook eerst proberen zelf je auto binnen te raken. Misschien ben jezelf wel handiger dan je denkt en krijg je schadevrij je auto open. Vooral bij de wat oudere auto’s kun je gemakkelijk zelf het oplegslot hengelen. Wat heb je nodig? Met behulp van een stukje ijzerdraad, metaaldraad kun je via de portierkier vissen naar de binnenste pal van het portier. 

4. Slotenmaker bellen

Kan de autodealer je niet helpen, kan je niet aan je reservesleutel komen en krijg je de auto zelf met geen enkele manier open? Dan kun je ervoor kiezen om een slotenmaker te bellen. Zij zijn gespecialiseerd in het openen en forceren van allerhande functionele sluitingen en vergrendelingen. Slotenmakers doen vaak spoedreparaties van hang-en sluitwerk, afgebroken sleutels verwijderen uit sloten kapotte cilinders vervangen en inbraakpreventie verlenen. 

Kies voor een betrouwbare, ervaren en erkende slotenmaker. Zorg dat je genoeg ervaringsverhalen hebt gelezen, er zijn namelijk veel oplichters werkzaam binnen het slotenmaker vak. 

5. Pechhulpdienst bellen

Als je een pechhulp verzekering hebt afgesloten kan het zijn dat je achtergelaten sleutels zijn gedekt. Dan kun je in dit geval de pechhulpdienst inschakelen om jouw auto gratis te openen. De pechhulpdiensten zoals de ANWB kunnen helpen bij buitensluiting van je auto. Ook zonder lidmaatschap kun je de pechhulpdienst inschakelen, alleen betaal je daar circa rond de 80 à 120 euro voor. 

Last option: autoruit intikken?

De laatste optie waaraan je misschien zult denken is het intikken van je autoruit. Dat lijkt misschien de snelste, goedkoopste en eenvoudigste oplossing, maar toch de minst verstandige keuze. Je kunt de ruitschade namelijk niet verhalen op de autoverzekering. Het wordt als verzekeringsfraude beschouwd en de autoruitvervanging is geen goedkope aangelegenheid. Je auto komt daarnaast vol met minuscule glasscherven te liggen, de kans op verwondingen is ook groot. Al met al de minst veilige oplossing.

But first!

Je hebt jezelf buitengesloten, je auto is op slot gevallen met je sleutels nog in het contact, wat nu? Controleer voor je de bovenstaande stappen onderneemt, eerst alle deuren, inclusief de kofferbak! Doe het zelf is niet zonder eigen risico, dus als de reserve sleutel halen geen optie is kijk dan naar een slotenmaker of pechhulpdienst. Houd de sleutels de volgende keer bij je, dat scheelt je een hoop frustratie en tijd.