Autosalon Genève 2019

Autoshow in Geneve

04-03-2019

Van 7 tot 17 maart 2019 is het weer tijd voor de Autosalon van Genève. Hier showen veel internationale merken de belangrijkste nieuwe updates en primeurs. Deze editie staat onder andere in het teken van futuristische concepten, SUV’s, sportwagens en elektrische auto’s.

Niet aanwezig zijn onder andere Jaguar-Land Rover, Ford, Volvo, Hyundai en Opel. Veel merken geven liever hun marketingbudget uit aan eigen evenementen, zodat ze niet de aandacht hoeven te delen met alle andere primeurs.

Hieronder enkele primeurs die geshowd zullen worden In Genève.

Polestar 2

De langverwachte opvolger van de Polestar 1! De makers van deze volledige elektrische auto mikken op een actieradius van 500 km. De auto zal beschikken over een 78 kWh batterij en is in staat om van 0 naar 100km/u te gaan in minder dan 5 seconden.

Mercedes

Mercedes pakt groot uit in Genève, het merk komt onder andere met een nieuwe CLA Shooting Brake, een facelift van de GLC en de V-klasse en de EQV concept. In Genève zullen we zien of de nieuwe CLA Shooting Brake een praktische auto is geworden, aangezien er weinig ruimte was achterin.

Volkswagen

Tientallen jaren geleden was er de Volkswagen Buggy, nu komt Volkswagen met zijn opvolger naar Genève. Deze elektrische Buggy krijgt geen deuren of dak en is geïnspireerd op de Buggy’s van de jaren 60 en 70. Maar Volkswagen komt nog met meer: een facelift van de Passat, de T-Roc R en de Touareg V8.

Renault Clio

De 5de generatie Renault Clio! De voorkant van deze auto is duidelijk anders dan zijn voorganger en oogt een stuk sportiever. Ook zegt Renault dat het interieur ruimer is en de bagageruimte is toegenomen. Verder zijn er geen revolutionaire veranderingen, in maart weten we vast meer..

Audi Q4 e-tron concept

Deze elektrische auto zal pas eind 2020 of begin 2021 in productie gaan. De SUV zit qua formaat tussen de Q3 en de Q5. In het interieur gaan fysieke knoppen nog meer verdwijnen en komen er schermen in de plaats. De nieuwe Audi SQ5 TDI, ook te zien in Genève komt wel eerder op de markt.

BMW X3 M en X4 M

BMW komt onder andere met de nieuwe X3 M en X4 M naar Genève. Deze nieuwe, sportieve middelgrote SUV’s krijgen een vermogen van 480 pk en sprinten van 0 naar 100 km/u in 4.2 seconden.

Peugeot 208

De nieuwe Peugeot 208 komt met verbrandingsmotor én als elektrische variant op de markt. De elektrisch aangedreven auto krijgt een actieradius van 340 km en een 50 kWh accu.

Nieuwsgierig naar alle nieuwe modellen? Dan kun je natuurlijk de Autosalon van Genève bezoeken van 7 tot 17 maart. Blijf daarnaast ook onze site in de gaten houden, want wanneer deze nieuwe auto’s op de markt komen, dan kun je die bij ons financial leasen! Wij zijn in ieder geval erg benieuwd…

Meer informatie vind je op www.gims.swiss