Wat is financial lease?

Wat is financial lease?

Wat is financial lease? Financial lease is een zakelijke leasevorm waarbij een auto van de zaak gefinancierd wordt door de leasemaatschappij. Een financial lease auto is voor startende ondernemers en zzp'ers een interessante leasevorm. Je kunt de bedrijfsauto als investering voor je bedrijf activeren op de balans. Dit heeft als voordeel dat je kunt profiteren van onder meer investeringsaftrek. Met financial lease ben je direct economisch eigenaar van de bedrijfsauto. De financier heeft geen onderpand van je nodig, aangezien de lease auto fungeert als onderpand. Dit betekent dat je de auto niet in één keer hoeft af te betalen, maar je betaalt in maandtermijnen waardoor je ruimte overhoudt voor andere belangrijke investeringen voor je bedrijf. 

Lees ook: bedrijfsmiddelen leasen met financial lease

Ik wil meer weten over andere leasevormen

Meer financiële ruimte met financial lease

Met financial lease investeer je in je onderneming en dan met name in mobiliteit. Je betaalt maandelijks een vast leasetarief, omdat de rente en de aflossing tijdens de gehele looptijd vast staan. De leasebedragen zijn vrij van btw. Je kunt leasen tot maximaal het volledige aankoopbedrag van de auto. Voor btw-plichtige ondernemers geldt dat het aankoopbedrag altijd exclusief btw is. De btw dien je dan in één keer te betalen. Maar deze kosten kun je weer verrekenen met de Belastingdienst bij de eerstvolgende btw-aangifte. Dankzij financial lease heb je voldoende financiële ruimte om te blijven ondernemen. Wél heb je direct de beschikking over een bedrijfsauto, maar hoef je daarvoor niet je volledige bedrijfskapitaal aan te spreken. Je mag een aanbetaling doen, maar dit is niet altijd verplicht. Zodra je leasetermijn is afgelopen, ben jij volledig eigenaar en hoef je de auto niet meer in te leveren.

Lees hier meer over de btw bij financial lease Bijtelling bij een bedrijfswagen

Welke voordelen biedt Financial Lease voor jou:

Financial lease is voor alle ondernemers interessant. Je investeert in je onderneming en profiteert van alle fiscale voordelen, waaronder onbeperkt kilometrage en behoud van schadevrije jaren.

  • Je bent economisch eigenaar van de auto, daarom heb je recht op investeringsaftrek
  • Je betaalt maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing
  • Je hebt recht op terugvordering van de btw over de aanschafprijs
  • Je behoudt je liquiditeit zodat je kunt blijven ondernemen
  • Je kunt onbeperkt rijden, want er is geen kilometerbeperking
  • Startende ondernemers kunnen leasen zonder jaarcijfers, hoe fijn?
  • Bij Financial lease ZZP lease je tegen de laagste tarieven van Nederland!

In 3 stappen rijden Hoe werkt Financial Lease ZZP?

Lease berekenen?

Staat je nieuwe auto niet in onze leasevoorraad? Heb je bij een ander autobedrijf een geschikte occasion gevonden en wil je een al ontvangen voorstel vergelijken? Of ben je gewoon benieuwd wat een financial lease auto kost? Bereken hier dan je termijnbedrag!

Financial Lease WIKI

Om jou goed van dienst te kunnen zijn hebben we de pagina 'Financial Lease Wiki' in het leven geroepen. Op alle veelgestelde vragen over financial lease vind je hier het juiste antwoord. Staat je vraag er niet bij? Onze lease adviseurs staan je graag persoonlijk te woord. Contactgegevens vind je op de klantenservice pagina.