Première achtste generatie Volkswagen Golf

volkswagen-logo

22-10-2019

Het is bijna zover! Aankomende donderdag vindt de wereldpremière van de achtste generatie Volkswagen Golf plaats. Als het goed is staat deze vóór de jaarwisseling al bij de Nederlandse dealers.

Op uiterlijk gebied heeft de nieuwe Golf nog maar weinig geheimen, gezien meerdere spionagebeelden. Aan de buitenkant leunt hij nog enigszins op zijn voorganger, hoewel hij helemaal in het nieuw wordt gestoken. Niet gek natuurlijk, aangezien uit de verkoopcijfers blijkt dat het concept werkt. Wel beloven de veranderingen binnenin groter te zijn. De middenconsole gaat op de schop en er komt een uitgerekt scherm, dat voor een groot deel het dashboard vult.

De koplampen en bumper beloven, in tegenstelling tot vorige generaties, een stuk opvallender te worden. Ook moet het de toon zetten op het gebied van connectiviteit, digitalisering, onlinefuncties- en diensten en rijassistentiesystemen.

Concurrentie in eigen huis?

Er komt geen elektrische variant meer van de Golf, omdat Volkswagen dat nu schaalt onder de ID.3. Beide modellen zullen ongeveer gelijktijdig beschikbaar zijn, waardoor de vraag is of het succes van de een niet ten koste zal gaan van de ander.

Wel wordt de Golf leverbaar met diesel- en benzinemotoren, mild-hybride techniek en de plug-inhybride GTE. Dit zal een goede tussenoplossing kunnen zijn voor mensen die nog niet volledig elektrisch willen gaan rijden.