Over 10 jaar elektrische auto eerste keuze?

electric-car

26-11-2019

Is de elektrische auto over 10 jaar de eerste keuze?

Inmiddels kunnen we wel concluderen dat de elektrische auto steeds meer terrein aan het winnen is. Hoewel het nu nog een alternatief vervoersmiddel is, zal dat over 10 jaar wel eens anders kunnen zijn.

Onder andere de hogere aanschafprijs, het aantal laadplekken en de ‘range anxiety’ zorgen ervoor dat de meeste consumenten toch als eerste kijken naar auto’s met verbrandingsmotoren. Dit is natuurlijk ook logisch, aangezien de elektrische auto’s beter moeten worden gemaakt dan de auto’s waar we nu in rijden. Er moeten betaalbare, aantrekkelijke EV’s komen in alle segmenten.

De president van General Motors gelooft dat dat sneller kan gebeuren dan iedereen denkt. Daar denken ze dat de prijzen binnen 10 jaar gelijk kunnen worden getrokken, waardoor de lagere gebruiks- en onderhoudskosten wél de doorslag kunnen geven. De EV kan dan wereldwijd worden omarmd.

Wordt de elektrische auto sneller populairder onder automobilisten in Nederland? Vooral voor de zakelijke rijders is de elektrische Tesla een interessante optie. 

Bron: Autoweek