Tips om het maximale uit je bedrijfswagen te halen

maximale-uit-bedrijfswagen

Als ondernemer ben je (vaak) afhankelijk van je mobiliteit. Om jouw dienstverlening optimaal te kunnen uitvoeren heb je een goede bedrijfswagen nodig. Je bedrijfsauto is naast je vervoersmiddel ook het visitekaartje van je bedrijf. Om optimaal te profiteren van je bedrijfswagen hebben wij een paar tips voor je op een rijtje gezet, waarmee je het maximale uit je bedrijfswagen haalt! 

Verleng de levensduur van je bedrijfsauto

Je gebruikt je bedrijfsauto dagelijks en dat gaat ten koste van de levensduur van je wagen. Gelukkig kun je de levensduur van je bedrijfswagen verlengen door deze goed te onderhouden. Doe je dat niet dan kunnen onderdelen vervuild raken, minder goed gaan werken en uiteindelijk kapot gaan. Door je auto netjes op tijd voor onderhoud weg te sturen en door zelf de buitenkant- en binnenkant van je bedrijfswagen schoon te houden heb je er langer plezier van!

Een gepaste rijstijl hanteren

Naast het onderhouden van je bedrijfswagen heeft ook je rijstijl invloed op je bedrijfsauto. Door bewuster te rijden gaan onderdelen langer mee. Denk hierbij aan je remschijven, remblokken en banden. Niet alleen bespaar je op onderhoudskosten als je bewuster rijdt, het scheelt je ook nog eens brandstofkosten! Daarnaast is de manier hoe je aan komt rijden bij je klanten ook van belang. Als je klant opmerkt dat je op een onbeschofte of onveilige manier rijdt willen ze mogelijk geen zaken meer met je doen.

Indruk maken met de uitstraling van je auto!

Wanneer je zakelijk rijdt kun je er ook voor kiezen om je leaseauto te bestickeren met je huisstijl. Hierdoor valt je auto in het verkeer beter op. Zorg ervoor dat je niet alleen je bedrijfsgegevens vermeldt, maar maak ook gebruik van een goede slogan die je bedrijfsactiviteiten omschrijft. De tekst moet kort en krachtig zijn, want mensen hebben maar kort te tijd om jouw reclame te lezen in het verkeer.