Import occasions in 2020 flink gedaald

import-occasions-gedaald

De import van occasions zijn dit jaar flink afgeremd als gevolg van de coronacrisis. Uit cijfers van BOVAG zijn er tot en met november 194.932 occasion op Nederlands kenteken gezet. Een daling van 7,2 procent in vergelijking met vorig jaar.

Occasionverkoop

Ondanks de coronacrisis lijkt het erop dat 2020 wel voor een record aan verkochte occasions heeft gezorgd, maar dat is niet te danken aan de import van gebruikte auto’s. Volgens BOVAG komt het door de coronamaatregelen die er in het eerste half jaar voor gezorgd hebben dat de toestroom van importauto’s werd afgeknepen.

In maart waren de keuringstations van de RDW enkele weken dicht, waardoor de levering van import van gebruikte auto’s stil kwam te liggen. Uiteindelijk is het in de tweede helft van het jaar redelijk bijgetrokken. Van de ingevoerde occasions was 79, 3 % benzine 12,2% diesel en 2% elektrisch. Gebruikte benzineauto’s met een lage kilometerstand zijn zeer gewild.

Meest geïmporteerde personenauto’s van 2020

 1. Volkswagen Golf
 2. Volkswagen Polo
 3. Nissan Qashqai
 4. Renault Captur
 5. Ford Focus
 6. Volkswagen Tiguan
 7. Fiat 500
 8. Ford Fiesta
 9. Toyota Yaris
 10. Mini Cooper

Meest geïmporteerde elektrische auto’s van 2020

 1. Audi e-Tron
 2. Hyundai Kona
 3. Renault Zoe
 4. Volkswagen e-Golf
 5. Tesla Model 3
 6. BMW I3
 7. Kia Niro
 8. Nissan Leaf
 9. Skoda Citigo
 10. Volkswagen e-UP!

Occasionimport

De occasionimport is van groot belang voor de Nederlandse autobranche. Normaal gesproken kunnen de voorraden op peil worden gehouden, maar zonder import verandert het tussen vraag en aanbod, stelt BOVAG.

Occasions

Met ruim 2 miljoen transacties per jaar is de occasionhandel 6x zo groot als de markt voor nieuwe personenauto’s. Ben jij op zoek naar een jonge occasion met niet teveel kilometers op de teller?

Bekijk onze occasionvoorraad Bekijk aanbod importauto’s

Meer weten over occasion lease of financial lease?

Occasion Lease Financial Lease