De vijf handigste apps voor automobilisten

Rijd je dagelijks met de auto? Kom je regelmatig in de file terecht en weet je niet waar je jouw auto moet parkeren of waar de dichtstbijzijnde tankstation is? Dankzij het grote aanbod in mobiele applicaties is dat verleden tijd! Er bestaan zowel gratis als betaalde apps die het reizen en rijden een stuk leuker maken! In deze blog delen wij vijf handige apps voor automobilisten. 

1. Parkmobile

Parkmobile is één van de bekendste parkeerapps op de markt. Het is een superhandige app waarbij je geen muntgeld mee hoeft te nemen. Je hoeft namelijk geen gebruik te maken van een parkeerautomaat. De app volstaat! De app registreert je aanvangstijd en klokt je weer uit zodra je vertrekt met de auto, hoe handig is dat? Je krijgt daarna een online factuur doorgestuurd. Op deze manier parkeren is alleen mogelijk als de parkeerlocatie is aangesloten bij Parkmobile.

2. Find my car

Heb je een slecht geheugen en weet je niet meer waar je jouw auto hebt neergezet? Dat kan gebeuren! Vooral op een drukke parkeerplaats kan het soms lastig zijn om je auto terug te vinden, maar dat probleem heb je al gauw opgelost met de app: 'Find My Car'. Met de app kun je jouw parkeerplaats vastleggen en daar vervolgens naartoe navigeren wanneer je jouw auto niet kunt terugvinden. Extra mogelijkheden heb je ook! Zo kan je bijvoorbeeld het nummer van je parkeervak toevoegen en een parkeertijd instellen. De ingebouwde timer in de app geeft jou dan op tijd een seintje.

3. Car Dashboard Symbols

Ken je dat? Er begint weer een lampje op je dashboard te knipperen en je hebt geen idee wat het betekent. Is er iets goed mis? Moet ik me zorgen maken? Kan ik nog wel verder rijden? Stress niet langer! Installeer de app: 'Car Dashboard Symbols'. Met deze app kun je snel opzoeken wat de verschillende icoontjes op je dashboard betekenen.

4. ANWB Onderweg

De app van de ANWB biedt je een overzicht van alle files en flitsers op de weg. De app geeft je daarnaast extra tips over rijden bij bepaalde weersomstandigheden. Met de zoekfunctie in de app kun je gemakkelijk en snel tankstations of oplaadpunten voor je (elektrische) auto vinden. Dat scheelt jou weer extra zoekwerk!

5. HERE

Geen navigatiesysteem in je auto? Gelukkig bestaan daar mobiele apps voor! Nog fijner als deze gratis zijn en goed werken, nietwaar? De app: 'Here WeGo' werkt offline top en komt het beste uit de test van de ANWB. Je hoeft je data dus niet aan te zetten. Daarnaast zijn de routes en aanwijzingen gebruiksvriendelijk en duidelijk, waardoor jij zorgeloos jouw bestemming zult bereiken.