Een Mercedes-Benz X-Klasse zonder BPM!

xklasse

29-03-2019

Door de laadbak van de pick-up van Mercedes te verlengen en het dak iets te verhogen, kan de Mercedes-Benz X-Klasse worden aangeschaft zonder BPM. De prijs valt daarmee wel tienduizenden euro’s lager uit!

De verlengde X-Klasse is ontwikkeld door Mercedes-Benz VanPartner Veth Automotive in Duiven, in nauwe samenwerking met de R&D afdelingen van Mercedes-Benz in Stuttgart. Hierdoor is de uitvoering onderworpen aan zeer strenge controles, zodat deze uitvoering vertrouwd kan worden op de kwaliteit en duurzaamheid van het merk.

34 cm langer en 9 cm hoger

De laadbak kan ongeveer 34 cm langer worden (van 172 naar 206 cm) en het dak 9 cm hoger. De pick-up is dan 191 cm hoog, en dus nog steeds te parkeren in de meeste parkeergarages. Deze ombouw kost ongeveer €6995,- excl. btw. Dan voldoet de X-Klasse dus aan de eisen voor een grijs kenteken met BPM-vrijstelling. Hierdoor is er geen tussenschot nodig en heb je ook nog steeds 5 volwaardige zitplaatsen. Eerder kon de BPM ook al vermeden worden door een tussenschot te plaatsen en de achterbank te verwijderen. Dat is echter een redelijk omslachtige oplossing. Deze nieuwe oplossing is daarom vele malen interessanter, onder andere voor Nederlandse ZZP'ers.

Waarom?

Voor de standaard uitvoering van de X-Klasse moet BPM betaald worden. Dit valt vaak heel hoog uit. Afhankelijk van de uitvoering kan dit oplopen van €18.000,- tot wel €62.000,-. Als er een BPM vrijstelling komt, dan kan de pick-up in sommige gevallen wel de helft voordeliger zijn.

De nieuwe prijzen beginnen bij ongeveer €38.480,- excl. btw en de ombouwkosten van ongeveer €6995,-. De duurste versie begint bij €47.490,-. De aanpassing kan gedaan worden vanaf mei 2019 op de X-Klasse 220d (163 pk) en 250d (190 pk).