Heb je wel eens nagedacht over leasing van machines?

equipment-lease-financial-lease-bedrijfsmiddelen

Zakelijk leasen hoeft niet alleen te gaan om het leasen van auto’s of bedrijfswagens. Een financiering kun je ook gemakkelijk aanschaffen voor ander werkkapitaal, zoals bouw- en grondverzetmachines, land- en tuinbouw apparatuur, grafische apparatuur, ICT apparatuur, medische apparatuur en nog meer.

Waarom bedrijfsmiddelen leasen?

Financial lease is een veel voorkomende vorm van leasen voor ZZP’ers en Mkb’ers. Wanneer je niet beschikt over financiële middelen, kun je met financial lease wel beschikken over de machines die je nodig hebt. Hierdoor behoud je jouw liquiditeit en werkkapitaal. Dit kun je gebruiken voor andere belangrijke investeringen en je onderneming kan zo blijven groeien.

Ook heb je door middel van leasen eenvoudig de beschikking over nieuwe (of jong gebruikte) apparatuur. Ga je zelf kopen? Dan ben je vaak genoodzaakt om oudere apparatuur aan te schaffen, omdat dat goedkoper is. Echter, deze zul je vaker in de steek kunnen laten en op den duur meer onderhoud vergen.

Financial lease of operational lease?

Welke leasevorm is het meest gunstig? Bij financial lease word je meteen economisch eigenaar van de desbetreffende machine, ben je na betaling van alle maandtermijnen volledig eigenaar en kun je profiteren van fiscale voordelen. Dit in tegenstelling tot operational lease, hier is en blijft de leasemaatschappij economisch en juridisch eigenaar. Lees hier meer over de verschillen tussen financial en operational lease.

Bedrijfsmiddelen leasen? Wij hebben geen eigen voorraad van bedrijfsmiddelen, maar kunnen wel de financiering voor u verzorgen. Vul hiervoor je gegevens in in de leasecalculator en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!