Hyundai bestverkopende elektrische auto merk

Hyundai kona

11-03-2019

In 2019 is Hyundai tot nu toe het bestverkopende merk van elektrische auto’s, zowel in januari als februari verkochten ze de meeste elektrische voertuigen. Ze registreerden maar liefst 1121 elektrische auto’s (859 KONA’s en 262 IONIQ’s). Hyundai wordt gevolgd door Volkswagen met 858 elektrische auto’s, Nissan met 704 elektrische auto’s en Tesla met 552 elektrische auto’s.

Leidende positie in de markt

Hyundai wil binnen 5 jaar een leidende positie hebben op het gebied van elektrische voertuigen, maar ook op het gebied van waterstof, hybride en plug-in hybride aangedreven voertuigen. Ze zijn tot nu toe ook het enige merk dat alle aandrijflijnen aanbiedt. Ook willen ze één van de groenste autofabrikanten ter wereld worden. Hyundai gelooft in eco-vriendelijke auto’s die de uitstoot van schadelijke stoffen zoveel mogelijk beperken. In 2021 verwachten ze in Nederland bij de grootste elektrische merken te horen. Ze investeren daarom ook miljarden euro’s in elektrische modellen, zowel nieuwe als al bestaande.

Vraag hoger dan aanbod?

Het enige nadeel van de populariteit is dat de levertijd van de KONA nu ongeveer 10 tot 12 maanden bedraagt. De IONIQ is wel uit voorraad leverbaar, deze auto kan in worden gezet als zogenaamde tussenauto wanneer je moet wachten op uw KONA. Zo kun je alvast profiteren van verschillende fiscale voordelen die horen bij een elektrische auto. Ook anticiperen veel mensen hierop door de elektrische auto’s eerder te bestellen dan dat ze ze nodig hebben.