Een auto leasen voor eenmanszaak

| Geschreven door Laurens Keijzer - Financial Lease Adviseur
auto-leasen-eenmanszaak

Een auto leasen voor eenmanszaak

Heb je een eenmanszaak? Dan heb je natuurlijk een goede auto nodig om je klanten te kunnen bezoeken. Als je spaargeld hebt, kun je natuurlijk zelf een auto kopen.

Maar wis je dat veel ondernemers mét spaargeld er juist voor kiezen om een autolening af te sluiten? Meestal kiezen zij voor financial lease als zakelijke leasevorm. Het voordeel van een auto leasen voor een eenmanszaak is dat je geld overhoudt om te kunnen investeren in jouw onderneming. Met autolease los je de financiering in gelijke termijnen weer af. En je bent wel gewoon direct eigenaar van de auto en kunt daarom profiteren van fiscale voordelen. Je moet dan wel de wagen als investering activeren op de bedrijfsbalans. 

Is het leasen van een auto eenvoudig?

Als eenmansbedrijf is het niet zo eenvoudig om een auto te leasen. Leasemaatschappijen verstrekken niet zo 1-2-3 financieringen aan kleine ondernemers. Maar als jouw persoonlijke en financiële situatie er goed uit ziet, dan is alles mogelijk. Soms vraagt men wel om een kleine aanbetaling te doen.

Waarom zou je een auto leasen?

Het is belangrijk om te bedenken waarom je een auto wilt leasen. Leasen kost natuurlijk altijd extra geld dan wanneer je zelf een auto koopt. Maar het leasen van een nieuwe auto of een goede occasion heeft veel voordelen. Zo hoef je de eerste jaren waarschijnlijk geen tot weinig onderhoud aan de auto te plegen. Dat scheelt geld. En een goede personenauto is natuurlijk tegelijk het visitekaartje van jouw bedrijf! Daar kan je huidige versleten auto niet tegenop. Je kunt zelf bepalen hoeveel geld je per maand wilt reserveren voor de lease auto. Op basis daarvan kun je zoeken naar een bepaald type auto.

Operational lease voor eenmanszaken

Naast financial lease kun je ook kiezen voor operational lease als leasevorm. Maar kijk wel uit met operational lease. Want het komt erop neer dat je gewoon een auto huurt. De leasemaatschappij blijft eigenaar van het voertuig en zodoende kun je tijdens de looptijd van het leasecontract nooit volop profiteren van de fiscale voordelen waarvan ondernemers gebruik kunnen maken. Wel is het voordeel van deze leasevorm dat je geen omkijken hebt naar eventueel onderhoud, reparaties, wegenbelasting en een autoverzekering. Alles wordt voor je geregeld en de kosten zitten bij de leaseprijs is. Maar dat betekent dat je tegelijk de absolute hoofdprijs betaalt. Zo kun je na afloop van de looptijd eventueel de auto overnemen. Hier moet je grof voor betalen... Met financial lease daarentegen heb je lage maandlasten en ben je direct eigenaar van de auto.

Offerte aanvragen?

Wil je nog steeds een auto leasen voor jouw eenmanszaak? Je kunt op onze website meer informatie daarover lezen of direct een offerte aanvragen. Maak voor jezelf een afweging en bekijk de voordelen en nadelen van financial lease. Sluit in ieder geval geen operationale autolease af, maar kies altijd voor de meest betrouwbare en voordelige variant: Financial lease.