Voordelen van zakelijk een Financial Lease auto rijden

| Geschreven door Laurens Keijzer - Financial Lease Adviseur
voordelen-van-zakelijk-financial-lease-auto-rijden

Voordelen van zakelijk een Financial Lease auto rijden

Wat zijn de voordelen van het zakelijk leasen van een Financial Lease auto? Is een financial lease auto interessant voor jou als ondernemer? Kun je als startende ondernemer ook leasen? Wat is Financial Lease? Er zijn veel vragen omtrent zakelijk leasen die wij graag voor je beantwoorden. De belangrijkste voordelen van financial lease hebben wij alvast op een rijtje gezet.

Altijd het voordeligste Financial Lease Tarief

Je kiest zelf welke auto je wilt leasen (een nieuwe auto, occasion of een bedrijfswagen), Financial Lease ZZP zorgt dat jij het voordeligste Financial Lease tarief ontvangt. Starter, eenmanszaak, V.o.F. of een BV, bij ons kun je in de meeste gevallen voordelig leasen zonder jaarcijfers. Bij occasion lease heeft de auto die je leaset de eerste forse afschrijving al gehad, waardoor de maandlasten van jouw financial lease veel voordeliger uitkomen. Onderhoud, verzekering en brandstofkosten heb je in eigen beheer, je kiest daarin zelf met welke maatschappij je zaken doet. Aan het einde van het contract ben je de eigenaar van de auto, de restwaarde van de financial lease auto is voor jou dus een extra voordeel van financial lease.

Fiscale voordelen Financial Lease

Je bent direct economisch eigenaar van de financial lease auto en kunt daarmee gebruik maken van alle fiscale voordelen die behoren bij het eigendom van een zakelijke auto. De btw kun je in één keer verrekenen met de aangifte omzetbelasting. Uiteraard zijn de kosten voor rente en afschrijving van je leasetermijn fiscaal aftrekbaar, mocht je ervoor in aanmerking komen dan kun je zelfs gebruik maken van willekeurige afschrijving bij financial lease.

Kies zelf de looptijd van het Financial Lease contract.

Je bepaalt zelf welke looptijd je wenst voor jouw financial lease contract. Hierin kun je kiezen tussen 12 en 72 maanden, mede afhankelijk van de leeftijd van de auto. In een financial lease contract mag de auto die je leaset niet ouder worden dan 120 maanden (10 jaar). Een auto van 7 jaar oud, zouden wij dus nog 3 jaar voor je kunnen onderbrengen in een leaseconstructie. Het meest wordt er bij financial lease gekozen voor een looptijd van 60 maanden, omdat dan de afschrijving van de financial lease auto gelijk loopt aan de maximale fiscale afschrijving van de financial lease auto binnen de toelaatbare grenzen van de belastingdienst.

Meer weten? Onze lease adviseurs staan je graag persoonlijk te woord via 085 - 773 1079.