Financial Lease Fiscaal en juridisch 

Bij het afsluiten van een Financial lease contract voor occasion lease, zzp auto lease of een nieuwe Financial Lease Auto, Wordt u direct economisch eigenaar van de lease auto.
U activeert de lease auto als activa op de balans van uw onderneming waardoor er fiscaal op afgeschreven kan worden. Alleen met een Financial Lease overeenkomst bent u aan het eind van de looptijd ook juridisch eigenaar van het voertuig. Wanneer u het economische en juridische eigendom van een auto bezet, heeft u het reële eigendom verkregen. U kunt dan zelf bepalen wat u met de auto gaat doen.

« Terug naar Financial Lease Wiki

 Van het leverende autobedrijf ontvangt u een auto factuur, bij een nieuwe auto zal dit altijd een BTW factuur zijn. Door deze factuur als aankoop op te nemen in uw boekhouding wordt de auto op uw balans geactiveerd en zal de betaalde btw in uw eerst volgende btw aangifte mee genomen worden als voorbelasting.
Bij een occasion lease kunt u het door het leverende autobedrijf ook een Marge factuur krijgen doordat de auto al eens van een particulier is geweest, u kunt dan geen btw terug vragen omdat de transactie btw vrij is.
Wanneer de vorige eigenaar van de occasion een bedrijf is geweest zult u een BTW factuur van het autobedrijf ontvangen. Met een Financial Lease overeenkomst kunnen we nooit meer financieren als de investeringswaarde. Bij een BTW auto is dat de aanschafwaarde excl. Btw, bij een marge auto zal dat het volledige aankoopbedrag zijn. Wij zullen de investeringswaarde aan het leverende autobedrijf uit betalen en u voldoet dan eventueel het BTW bedrag. De auto factuur staat altijd op uw bedrijfsnaam, zodoende wordt u direct economische eigenaar van uw lease auto. Het economische risico van de auto ligt bij u, daarom is het aan te bevelen om uw financial lease auto altijd allrisk te verzekeren.

« Terug naar Financial Lease Wiki

 Leasevoorraad

financiallease voorraad

Financial Lease ZZP biedt u de grootste financiallease voorraad met enkel BTW auto's en bedrijfswagens. Het beste nationale autolease aanbod voor Occasion Lease of een nieuwe Financial Lease Auto 

Bekijk volledig leasevoorraad

 Lease calculator

Heeft u elders een occasion gevonden? Bereken het voordeligste Financial Leasetermijn en vraag vrijblijvend een offerte aan!


Prijs vanaf

281,- p/m

 

Laatste nieuws

financial leaseadviseur