Vijf handige lifehacks voor je auto

In deze blogpost vind je vijf handige lifehacks die het rijden net wat gemakkelijker maken.

1. Handsfree bellen

Heb je geen telefoonhouder in je auto? Deze hoef jij niet te kopen, want een simpel elastiekje werkt al en kan jij in slechts een paar seconden een ophangsysteem oftewel telefoonhouder creëren. Haal het elastiekje door de blazer en doe hem om je telefoon. Op deze manier blijft je telefoon hangen en kan jij handsfree bellen of op je navigatie kijken.

2. Muffinblik voor drinken

De meeste auto’s bezitten wel over een bekerhouder, maar heeft jouw auto dat niet? Dat is simpel opgelost met een muffinblik! Heb je gelijk plaats voor zes bekers. Of je gebruikt de andere vakjes voor sleutels, snoepjes etc.

3. Sokken voor je ruitenwissers

Deze hack is speciaal voor de wintermaanden. Tijdens de winter willen de ruitenwissers vaak vastvriezen en dat is vervelend. Door sokken om je ruitenwissers te doen, voorkom je dat ze vastvriezen. Scheelt jou weer extra werk.

4. “Aan welke kant zit mijn tankdop?”

Rijd je in een nieuwe auto of de auto van iemand anders en weet je niet waar de tankdop zit? Check dan je (benzine)brandstofmeter op het dashboard, daar staat met een pijltje aangegeven aan welke kant de tankdop zit.

5. “Waar heb ik mijn auto ook alweer geparkeerd?”

Ja, soms parkeer je de auto ergens en vervolgens weet je niet meer waar je hem hebt neergezet. Gelukkig hebben we daar handige apps voor. Echter zou je ook gemakkelijk de camerafunctie van je telefoon kunnen gebruiken. Maak een foto van de parkeerplek. Zorg ervoor dat je de details zoals de verdieping of plek erbij op zet.