Toyota vindt het te vroeg voor een volledige EV-transitie

toyota-ev-transitie

De ene na de andere autofabrikant wil richting 2030 het aanbod volledig geëlektrificeerd willen hebben. Toyota, een van de grootste autobouwers ter wereld is daarin terughoudender. Toyota houdt vol dat er de komende jaren nog veel ruimte overblijft voor de brandstofauto en vindt het daarom nog te vroeg voor een EV-transitie. 

Toyota vertrouwt op hybrides

Toyota zet vooral in op hybrides, omdat ze het voor een volledig elektrisch aanbod nog te vroeg vinden. Sommige mensen zijn gek op elektrische auto’s, terwijl de ander er niet fan van is vanwege de techniek. Niet iedereen vindt het gebruiksvriendelijk. Uiteindelijk gaat het er altijd om wat de klant wil. 

Grootste autobouwer van de wereld

Toyota is een eeuwenoud merk en de grootste autobouwer ter wereld. Het merk verdient respect. Toyota is actief op meerdere markten, een wereldwijde speler. Toyota verkoopt in Amerika, het Midden-Oosten en Azië veel auto’s, ook daar kijken ze anders naar de elektrische auto dan in Europa.

Toyota werkt aan elektrische auto’s

Het is niet zo dat Toyota niet werkt aan elektrische auto’s, achter de schermen zijn ze zeker bezig, maar het verschil met de concurrenten is dat het Japanse merk geen toekomst uitsluit zonder brandstof auto's. Dus geen volledig elektrisch aanbod in 2030 voor Toyota. Er is ruimte voor alle bekende aandrijfvormen, inclusief waterstof- en hybridetechniek. 

Bron: Autoweek