Top 5 Nieuwe Elektrische Chinese Auto's voor 2024 in Nederland

| Geschreven door Bas
nieuwe-chinese-elektrische-autos-20240002

De elektrische automarkt blijft zich razendsnel ontwikkelen en 2024 brengt een reeks opwindende nieuwe modellen naar de Nederlandse markt. Deze auto's combineren innovatieve technologieën, indrukwekkende prestaties en geavanceerde veiligheidsfuncties. Hieronder volgt een countdown van de top 5 nieuwe elektrische auto's die dit jaar beschikbaar zijn.

5. NIO EL8

nio-el84333

 

Uitstekende prestaties, verwisselbare batterijen
Actieradius: 550 km
Laadtijd: 30 minuten (snelladen)
Accucapaciteit: 85 kWh
0-100 km/h: 4,4 seconden
Vanaf prijs: €55.000 of of € 854 per maand financial lease

Bijzonder: NIO biedt unieke batterijwisselstations waarmee bestuurders in slechts enkele minuten hun lege batterij kunnen vervangen door een volle, wat de laadtijd drastisch vermindert.
Relevante eigenschappen: Batterijwisselstations, geavanceerde veiligheidssystemen

NIO, een pionier in de elektrische autosector, introduceert met de EL8 een SUV die uitblinkt in zowel prestaties als gemak. Met een indrukwekkende actieradius van 550 km en een laadtijd van slechts 30 minuten, biedt deze auto een ongekende flexibiliteit. De unieke batterijwisselstations van NIO maken het mogelijk om de batterij in enkele minuten te verwisselen, waardoor lange laadtijden tot het verleden behoren. Deze geavanceerde SUV is uitgerust met de nieuwste veiligheidssystemen en biedt een luxueuze rijervaring. Met een startprijs van €55.000 biedt de NIO EL8 veel waar voor zijn geld en is het een aantrekkelijke keuze voor de veeleisende bestuurder.

4. Voyah Free

voyah-free4216

Luxe en comfort, premium afwerking
Actieradius: 480 km
Laadtijd: 45 minuten (snelladen)
Accucapaciteit: 90 kWh
0-100 km/h: 4,6 seconden
Vanaf prijs: €60.000 of € 948 per maand financial lease

Bijzonder: Voyah is een luxemerk binnen de Dongfeng-groep, een van China's grootste autofabrikanten met een focus op premium elektrische voertuigen.
Relevante eigenschappen: Ruim interieur, topklasse infotainment

Voyah, het luxemerk van de Dongfeng Motor Corporation, introduceert met de Free een premium SUV die luxe en comfort combineert. De Voyah Free biedt een royale actieradius van 480 km en een snelle laadtijd van 45 minuten, waardoor lange ritten comfortabel en zorgeloos worden. Met een krachtige 90 kWh accu en een acceleratie van 0-100 km/h in slechts 4,6 seconden, levert deze auto indrukwekkende prestaties. Het interieur is ruim en voorzien van topklasse infotainmentsystemen, wat zorgt voor een ultieme rijervaring. De prijs begint bij €60.000, wat deze luxe SUV een uitstekende keuze maakt voor degenen die op zoek zijn naar zowel stijl als prestaties.

3. Xpeng G6

xpeng-g64448

Innovatieve technologie, autonome rijfuncties
Actieradius: 520 km
Laadtijd: 35 minuten (snelladen)
Accucapaciteit: 80 kWh
0-100 km/h: 5,8 seconden
Vanaf prijs: €48.000 of € 722 per maand financial lease

Bijzonder: Xpeng is een Chinese EV-fabrikant die bekend staat om zijn geavanceerde zelfrijdende technologie en snelle innovatie.
Relevante eigenschappen: Geavanceerde rijhulpsystemen, luxe interieur

De Xpeng G6 is een indrukwekkende toevoeging aan de elektrische markt met zijn geavanceerde technologie en luxe kenmerken. Deze Chinese fabrikant staat bekend om zijn snelle innovaties en zelfrijdende technologieën, wat duidelijk te zien is in de G6. Met een actieradius van 520 km en een laadtijd van slechts 35 minuten, biedt deze auto zowel efficiëntie als gemak. De krachtige 80 kWh accu en een acceleratie van 0-100 km/h in 5,8 seconden zorgen voor een dynamische rijervaring. Het luxe interieur en de geavanceerde rijhulpsystemen maken de Xpeng G6 een topkeuze voor technologieliefhebbers. Met een startprijs van €48.000 biedt deze auto een uitstekende balans tussen prijs en prestatie.

2. KGM Torres EVX

kgm-torres-evx4545

Robuust en sportief, hoog rijcomfort
Actieradius: 500 km
Laadtijd: 40 minuten (snelladen)
Accucapaciteit: 75 kWh
0-100 km/h: 7,0 seconden
Vanaf prijs: €50.000 of € 760 per maand financial lease

Bijzonder: KGM is relatief nieuw in de EV-markt en staat bekend om zijn innovatieve benadering van voertuigontwerp en technologie.
Relevante eigenschappen: All-wheel drive, geavanceerde infotainmentsystemen

KGM, een relatief nieuwe speler in de EV-markt, heeft met de Torres EVX een robuuste en sportieve SUV geïntroduceerd die hoog rijcomfort biedt. Met een actieradius van 500 km en een laadtijd van 40 minuten, is deze auto ideaal voor zowel stedelijke ritten als lange afstanden. De 75 kWh accu en een acceleratie van 0-100 km/h in 7,0 seconden zorgen voor solide prestaties. Het all-wheel drive systeem en geavanceerde infotainmentsystemen dragen bij aan een veilige en plezierige rijervaring. De prijs begint bij €50.000, wat de KGM Torres EVX een aantrekkelijke keuze maakt voor liefhebbers van sportieve en betrouwbare voertuigen.

1. BYD Seal U

byd-seal-u4646

Geavanceerd design, moderne technologie
Actieradius: 450 km
Laadtijd: 30 minuten (snelladen)
Accucapaciteit: 70 kWh
0-100 km/h: 6,5 seconden
Vanaf prijs: €45.000 of € 665 per maand financial lease

Bijzonder: BYD is een van de grootste fabrikanten van elektrische voertuigen ter wereld en staat bekend om zijn sterke focus op batterijtechnologie.
Relevante eigenschappen: Ruim interieur, uitgebreide veiligheidsfuncties

BYD, een toonaangevende naam in de elektrische voertuigindustrie, introduceert met de Seal U een auto die opvalt door zijn geavanceerde design en moderne technologie. Met een actieradius van 450 km en een laadtijd van slechts 30 minuten, biedt deze auto uitstekende prestaties en gebruiksgemak. De 70 kWh accu en een acceleratie van 0-100 km/h in 6,5 seconden maken de Seal U een krachtige keuze. Het ruime interieur en de uitgebreide veiligheidsfuncties dragen bij aan een comfortabele en veilige rijervaring. Met een startprijs van €45.000 biedt de BYD Seal U veel waarde en innovatie, wat het een topkeuze maakt voor elektrische autoliefhebbers in 2024.

Conclusie

Deze top 5 Chinese modellen bieden een breed scala aan mogelijkheden voor de Nederlandse markt, van luxe tot praktische oplossingen, met geavanceerde technologie en indrukwekkende prestaties. Of je nu op zoek bent naar een luxe SUV of een praktische stadsauto, er is voor elk wat wils in de spannende line-up van 2024.

Financial lease aanvragen elektrische auto

Benieuwd naar het financial lease bedrag van de auto van jouw voorkeur? Via dit formulier kun je eenvoudig een aanvraag doen. Vaak kan het team van Financial Lease ZZP al binnen enkele uren (op werkdagen) uitsluitsel geven over de mogelijkheden, het maandbedrag en de slottermijn.

Let op: De afbeeldingen bij dit artikel zijn door middel van kunstmatige intelligentie gegenereerd en kunnen mogelijk niet overeenkomen met de werkelijkheid.