Tekort aan huurauto's: Boek op tijd je huurauto voor vakantie!

| Geschreven door Redactie
vakantie-huurauto-leaseauto

In Nederland zijn alle corona maatregelen zou goed als vervallen en daardoor durven mensen weer op vakantie te gaan. Reisbureaus melden dat er massaal vakanties worden geboekt en de reiswereld waarschuwt daarom nu al: boek op tijd een huurauto op je vakantiebestemming! Het is een samenloop van diverse omstandigheden, maar met name door het enorme chip tekort zijn auto’s nog steeds in mindere mate beschikbaar en dat leidt tot hogere prijzen.

Een huurauto boeken

Als je van zomer een huurauto wil hebben op je vakantiebestemming, kan je dat het beste nu al regelen en rekenen op extra kosten. De prijzen liggen een stuk hoger als in 2019. Als je te lang wacht, kan het weleens te laat zijn, vooral op eilanden en populaire vakantiebestemmingen. De reiswereld adviseert zelfs dat het wellicht verstandiger is om eerst je huurauto te boeken en vervolgens je vliegticket. 

Lees ook: Op vakantie met je financial lease auto

Aanblijvend chiptekort

Het tekort aan huurauto’s komt voornamelijk door het chip tekort, maar ook de coronacrisis heeft invloed gehad. De meeste maatschappij hebben door corona namelijk hun wagenpark niet verder uitbreidt. Daardoor werden huurauto’s vorig jaar als een stuk duurder. Nu het voor de maatschappijen weer loont om het aanbod uit te breiden, gaat dat door het chip tekort vooralsnog nog lastig, want er zitten enorme levertijden op.