Nieuwe Pick-up Truck van Tesla onder de 50.000 dollar

tesla-logo

04-06-2019

Tesla baas Elon Musk zegt in een podcast dat de prijs van de nieuwe pick-up truck in ieder geval moet beginnen met een bedrag onder de 50.000 dollar. Ze willen niet dat hij heel duur wordt en vervolgens onbetaalbaar is. Wel komt de pick-up er ook in de duurdere varianten.

Omdat een Tesla pick-up truck geen uitstoot heeft, komt er geen BPM en dergelijke op de aanschafprijs. Daarom zal hij in Nederland net zo duur zijn als in Amerika, wat hem daarom hier ook aantrekkelijk maakt.

Het ontwerp

De nieuwe truck gaat er, volgens Musk, sci-fi uitzien. Hij moet functioneel zijn, maar er ook fantastisch uitzien en niet als een gewone truck. Het doel van Tesla is om een betere truck te maken dan de Ford F-150 (met een hoger trekgewicht) en een betere sportwagen te maken dan de Porsche 911. Het verwachte bereik van de pick-up zal tussen de 650 en 800 kilometer komt te liggen. Ook wordt de pick-up groot, want groot is immers nog steeds beter in Amerika.

De Ford F-150 is de meestverkochte truck ter wereld. Begin dit jaar gaf het merk aan dat ze ook aan een elektrische pick-up truck werken, naast een hybride F-150. Ford investeerde al in het bedrijf Rivian, zij werken ook aan een elektrische pick-up truck met een actieradius van maar liefst 800 kilometer!

Heb jij een goede hoop voor de nieuwe Tesla pick-up?

Bron: Bright.nl