Elektrische auto’s om naar uit te kijken in 2021 - Deel 1

verwachte-autos

Elektrisch rijden blijft in populariteit stijgen. Ook dit jaar hebben we wat om naar uit te kijken. Er komt weer een groot aantal nieuwe elektrische auto’s op de markt. Bij de aanschaf van een nieuw model betaal je 12% bijtelling. In deze blogpost delen we de eerste 8 elektrische auto’s die dit jaar op de markt verschijnen. 

Audi e-tron GT en Q4 e-tron

Inmiddels is de Audi e-tron GT in productie. Het zou een geduchte concurrent worden voor de Tesla Model S, want deze auto kan van 0 tot 100 accelereren in slechts 3,5 seconden. Het wordt qua luxe en performance het allerbeste wat Audi te bieden heeft. De elektrische Audi Q4 e-tron is een nieuwe en compacte SUV. Deze is wellicht een maatje kleiner dan de bestaande e-tron, maar dat geldt alleen in formaat en niet voor de actieradius. De auto zou namelijk zo’n 450 kilometer moeten kunnen rijden. Speciaal voor de sportieve rijders komt er ook een sportback variant met aflopende daklijn. 

BMW i4, iX en ix3

Ook BMW pakt uit in 2021. De BMW I4 krijgt een totaal nieuw ontwerp. BMW wil daarmee een inhaalslag maken op het gebied van elektrisch rijden. De auto zou zo’n 600 kilometer kunnen rijden. Hetzelfde beloofd BMW voor de BMW iX. De auto is qua formaat vergelijkbaar met de BMW X5. En net als de I4 zal deze elektrische auto een totaal nieuw design krijgen. Daarbij brengt BMW ook nog de iX3 op de markt. De elektrische versie van de bestaande BMW X3

Citroën ë-C4

De Citroën ë-C4 is een compacte elektrische SUV met een eigenzinnig ontwerp en een bijzondere ‘achterwerk’. De auto staat op dezelfde basis als de Peugeot e-2008 en kan volgens Citroën met een volle accu zo’n 350 kilometer rijden. 

Dacia Spring Electric

De meest betaalbare elektrische auto van 2021 wordt de Dacia Spring Electric, die naar alle waarschijnlijkheid een vanafprijs krijgt van €17.500. De Dacia Spring is een ruime stadsauto met een actieradius van 230 kilometer. Voor de lange afstanden is deze auto wat minder ideaal. 

Ford Mustang Mach-E

De elektrische auto waar veel mensen naar uitkijken is de Ford Mustang Mach-E. Het is de eerste elektrische auto van Ford en deze krijgt gelijk een Mustang badge. Dat is niet alleen gedurft, maar ook veelbelovend! De auto krijgt twee verschillende accupakketten en twee verschillende aandrijvingen. 

IONIQ 5

Zegt IONIQ jou wat? Grote kans van niet. IONIQ is het nieuwe submerk van Hyundai, dat zich geheel gaat richten op een elektrische modellen. In het voorjaar van 2021 zal deze auto pas worden onthuld. De auto wordt gebouwd op een geheel nieuw platform, wat Hyundai speciaal heeft ontwikkeld voor elektrische auto’s. Het kleine voorproefje dat we hebben gekregen showt een futuristisch model met een kleine knipoog naar het verleden. 

Mercedes-Benz EQA

Mercedes-Benz komt dit voorjaar met een nieuw elektrisch model. De Mercedes-Benz EQA is een compacte SUV om precies te zijn. Deze auto is gebaseerd op de GLA, maar heeft een eigen gezicht, die meer in lijn ligt met andere EQ modellen van Mercedes. De actieradius ligt rond de 426 kilometer, maar naar verluid volgen er nog andere modellen met meer actieradius. 

Nissan Ariya

Nissan komt met een compleet nieuw model. De Nissan Ariya is een SUV die gebruik maakt van een nieuw platform. Ook hierbij zien we een nieuw design dat er futuristisch uitziet. De actieradius van deze auto is zeker niet mis. De auto krijgt maar liefst een actieradius van 500 kilometer en daarmee gaat Nissan de concurrentie aan met de Ford Mustang Mach-E en Volkswagen ID.4.

Bron: ANWB