Financial Lease en BKR registratie

Financial lease en BKR registratie

U vraagt zich af aan welke voorwaarden u moet voldoen om een financial lease af te sluiten? Dan bent u vast wel eens het begrip ‘BKR registratie’ tegen gekomen. Zodra u kredieten en/of leningen afsluit, worden deze geregistreerd op een centraal punt: Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie). Geldverstrekkers kunnen deze gegevens raadplegen, zodat zij kunnen zien of u uw betalingsverplichtingen nakomt.

Negatieve BKR registratie?

Wanneer u een positieve BKR registratie heeft, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Heeft u een negatieve BKR registratie? Dat betekent dat u staat geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie te Tiel en dat er ergens met het aflossen van eerdere leningen iets fout is gegaan. Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn, maar de manier hoe u bekend staat kan bij het afsluiten van een financial lease contract wel eens voor problemen zorgen.

Een negatieve BKR registratie hoeft dus niet altijd te betekenen dat wij uw financial lease aanvraag weigeren, maar het maakt het wel moeilijker. Alleen met een goede onderbouwing kunnen we soms toch wat betekenen. Misschien ligt de registratie ver in het verleden, hebben er positieve veranderingen voorgedaan en/of zijn er betalingsregelingen getroffen. Dan kunt u ondanks uw negatieve BKR registratie toch een auto leasen.

Ook kunnen we kijken naar andere dingen buiten de negatieve BKR registratie, zoals uw inkomen.

Verstandig?

Wanneer u een negatieve BKR registratie heeft, is het altijd goed om u af te vragen of het verstandig is om te leasen. Als u niet in staat bent om aan de betalingsverplichtingen te voldoen, dan wordt de lease auto weer ‘afgepakt’ en zijn de gevolgen voor u.