Financial Lease en BKR registratie

Financial lease en BKR registratie

Je vraagt je af aan welke voorwaarden je moet voldoen om een financial lease af te sluiten? Dan ben je vast wel eens het begrip ‘BKR registratie’ tegen gekomen. Zodra je kredieten en/of leningen afsluit, worden deze geregistreerd op een centraal punt: Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie). Geldverstrekkers kunnen deze gegevens raadplegen, zodat zij kunnen zien of je jouw betalingsverplichtingen nakomt.

Negatieve BKR registratie?

Wanneer je een positieve BKR registratie hebt, dan hoef je je geen zorgen te maken. Heb je een negatieve BKR registratie? Dat betekent dat je staat geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie te Tiel en dat er ergens met het aflossen van eerdere leningen iets fout is gegaan. Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn, maar de manier hoe je bekend staat kan bij het afsluiten van een financial lease contract wel eens voor problemen zorgen.

Een negatieve BKR registratie hoeft dus niet altijd te betekenen dat wij jouw financial lease aanvraag weigeren, maar het maakt het wel moeilijker. Alleen met een goede onderbouwing kunnen we soms toch wat betekenen. Misschien ligt de registratie ver in het verleden, hebben er positieve veranderingen voorgedaan en/of zijn er betalingsregelingen getroffen. Dan kun je ondanks jouw negatieve BKR registratie toch een auto leasen.

Ook kunnen we kijken naar andere dingen buiten de negatieve BKR registratie, zoals je inkomen.

Verstandig?

Wanneer je een negatieve BKR registratie hebt, is het altijd goed om je af te vragen of het verstandig is om te leasen. Als je niet in staat bent om aan de betalingsverplichtingen te voldoen, dan wordt de lease auto weer ‘afgepakt’ en zijn de gevolgen voor jou.