Financial Lease en BKR registratie

Financial lease en BKR registratie

Je wilt graag een auto leasen en vraagt je af aan welke voorwaarden je moet voldoen om een financial lease contract af te sluiten. Dan ben je vast wel eens het begrip ‘BKR registratie’ tegen gekomen. Zodra je kredieten en/of leningen afsluit, worden deze geregistreerd op een centraal punt: Stichting BKR (Bureau Krediet Registratie). Geldverstrekkers kunnen deze gegevens raadplegen, zodat zij kunnen zien of jij jouw betalingsverplichtingen nakomt.

Controle financiële situatie

Automatisch worden leningen bkr geregistreerd. Veel mensen denken dat je met een bkr registratie niet kunt lenen, maar daar is niets van waar. Wanneer je een nieuwe lening wilt afsluiten zullen kredietverstrekkers je kredietwaardigheid controleren om te kijken of je in staat bent je lening terug te betalen. Hiervoor raadplegen ze jouw BKR registratie en bekijken ze jouw financiële situatie. Je inkomen moet vast en/of bestendig zijn, hoeveel je kunt lenen wordt bepaald door de hoogte van je inkomen.

Uit de gegevens van jouw bkr registratie kunnen kredietverstrekkers zien welke leningen je hebt lopen en hoe je betaalgedrag is. Als jij jouw betalingsverplichtingen altijd netjes nakomt is er niets aan de hand en kom je in aanmerking voor een lease auto. Het is echter een ander verhaal als je een betalingsachterstand hebt. Dat heet ook wel een negatieve bkr registratie. 

Negatieve BKR registratie?

Wanneer je een positieve bkr registratie hebt, dan hoef je je geen zorgen te maken. Heb je een negatieve bkr registratie? Dat betekent dat je staat geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie te Tiel en dat er ergens met het aflossen van eerdere leningen iets fout is gegaan. Dit hoeft niet altijd een probleem te zijn, maar de manier hoe je bekend staat kan bij het afsluiten van een financial lease contract wel eens voor problemen zorgen. De kans is groot dat jij dan niet aan jouw betalingsverplichtingen kunt voldoen. En om die reden zullen banken jouw lease aanvraag afwijzen. 

Een negatieve bkr registratie hoeft niet altijd te betekenen dat wij jouw financial lease aanvraag weigeren, maar het maakt het wel moeilijker. Zorg eerst dat je jouw betaalachterstanden hebt weggewerkt en probeer het dan opnieuw. Alleen met een goede onderbouwing kunnen we soms toch wat voor jou betekenen. Ligt de registratie ver in het verleden, hebben er positieve veranderingen voorgedaan en/of zijn er betalingsregelingen getroffen? Dan kun je ondanks jouw negatieve bkr registratie vaak toch een auto leasen. 

Verstandig?

Wanneer je een negatieve bkr registratie hebt, is het altijd goed om je af te vragen of het verstandig is om te leasen. Als je niet in staat bent om aan de betalingsverplichtingen te voldoen, dan wordt de lease auto weer ‘afgepakt’ en zijn de gevolgen voor jou. Geld lenen kost geld, dus ga er verstandig mee om.