Elektrische auto leasen

Elektrische auto's

Elektrische auto's zijn bezig aan een flinke opmars. Deze auto's plus de laadpalen worden steeds meer onderdeel van het straatbeeld. In 2018 werd het aantal elektrische auto's wereldwijd geschat op 3 miljoen, waarvan 142.736 in Nederland. Veelal worden elektrische auto's zakelijk gereden.

Elektrische auto's zijn stil, schoon en voordelig in gebruik. Dankzij de elektromotor veroorzaken ze zo goed als geen emissies en stoten geen CO2 en stikstof uit. Ook rijden ze bijna geruisloos over snelwegen en landweggetjes.

Actieradius

Het bereik of de range, ook wel actieradius, is de afstand die de elektrische auto kan afleggen met een volle accu. Deze actieradius wordt voornamelijk bepaald door de capaciteit (kWh) van de accu, maar ook door andere factoren zoals de buitentemperatuur, wind, rijgedrag, stroomlijn, rolweerstand, recuperatief remmen en het totaalgewicht van de auto.

Elektrische occasions

Nieuwe elektrische auto's kosten vaak veel meer dan benzine- of dieselauto's. Gebruik en onderhoudskosten zijn wel veel lager, maar dat duurt een tijdje totdat de duurdere aanschafprijs is gecompenseerd. Echter, elektrische auto's veroveren geleidelijk aan ook steeds meer de tweedehands markt. Er worden steeds meer nieuwere modellen op de markt gebracht die tot meer in staat zijn, zo ook de tweedehands modellen. Wanneer het aanbod groeit, worden ze ook steeds betaalbaarder.

Bekijk hieronder het aanbod elektrische auto's, van duurdere modellen van Tesla tot goedkopere, tweedehands modellen zoals de Renault Zoé.