Vijf redenen om als zzp’er voor een elektrische lease auto te kiezen

elektrische-lease-auto

Milieuvriendelijker rijden doe je met een elektrische auto. Er worden steeds meer elektrische auto's op de markt gebracht waardoor er voor elke wens en budget wel een passende elektrische auto te vinden is. Het blijkt ook dat ondernemers steeds vaker kiezen voor een elektrische lease auto. 

Gunstige bijtelling voor zakelijke leaserijders

Dankzij de gunstige bijtelling op elektrische auto’s ben je voordeliger uit dan met een brandstofauto. Het is een tijdelijke regeling voor elektrische rijders. Op het moment betaal je 8% bijtelling als je meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt en je auto niet meer dan €45.000 heeft gekost. Normaal gesproken betaal je 22% bijtelling. Vanaf 2026 zal dat ook het geval zijn voor elektrische auto’s. 

Profiteer van belastingvoordelen

Voor een elektrische auto hoef je geen BPM (belasting personenauto’s en motorrijwielen) te betalen. Ook vanaf 2026 zal dit voor bestuurders van elektrische auto’s gelden. Dus doe er vooral nu je voordeel mee!

Krijg subsidie als particulier

Sinds juli 2020 krijg je als particulier subsidie voor een elektrische auto. De overheid hoopt zo iedereen te kunnen stimuleren om elektrisch te gaan rijden. Voor een nieuwe elektrische auto krijg je €4.000 subsidie. Kies je liever voor een tweedehands auto? Dan krijg je €2.000 van de subsidie. Echter blijkt de subsidiepot voor nieuwe auto’s alweer leeg te zijn. Aanvragen is mogelijk, maar deze worden pas volgend jaar behandeld. Voor gebruikte auto’s zou er nog wel wat subsidiegeld over zijn. 

Draag bij aan een beter milieu

Het fijne aan een elektrische auto is dat deze milieuvriendelijk is een geen CO2 of fijnstof uitstoot. Beter voor het milieu, jezelf en je medemens. Rijd je hybride dan blijf je indirect CO2 uitstoten, maar als je voornamelijk gebruik maakt van je elektromotor ga je verantwoord de weg op. 

Nooit meer tanken

Elektrisch rijden scheelt niet alleen voor je portemonnee, het bespaar je ook tijd. Je hoeft niet meer te tanken en op zoek te gaan naar een tankstation in de buurt. Een elektrische auto moet je opladen aan een laadpaal. Bij lange ritten zul je onderweg even een laadpunt moeten zoeken en laden. Vaak gaat dit zeer snel. Ook kun je thuis een laadpunt installeren en met een volle accu de weg op!

Een elektrische lease auto met Financial Lease

Een elektrische auto is interessant voor ondernemers die graag elektrisch willen rijden. Naast dat het milieuvriendelijk is kun je als ondernemer profiteren van enkele voordelen. Het is voor jou als ondernemer nog interessanter als je kiest voor een elektrische auto in combinatie met financial lease. Je profiteer dan van nog meer financiële voordelen! Je betaalt de auto per maand af, waardoor je geld overhoudt om te investeren in andere belangrijke zaken voor je onderneming.