Meer dan 100 Nederlanders per jaar rijbewijs kwijt in Frankrijk

flitspaal

22-07-2019

Het is weer vakantie tijd. Wij Nederlanders gaan vaak met de auto door Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk of Italië. Waar je in Duitsland op veel stukken legaal hard mag rijden, is 130 km per uur in Frankrijk de maximumsnelheid.

Dankzij het strenge Franse puntensysteem moeten meer dan 100 Nederlanders per jaar het rijbewijs inleveren. Het in de auto hebben van een app als Flitsmeister betekent dat er al 6 strafpunten gegeven worden. In totaal moet je bij 12 strafpunten je rijbewijs inleveren. Vanaf het te hard rijden van 30 km per uur kan de rijontzegging al onmiddellijk worden opgelegd. Je houdt je dus het beste aan de snelheidseisen, ook al nodigen de goede snelwegen uit tot het flink intrappen van je gaspedaal om snel op je vakantiebestemming te zijn.

Vaak moet je je rijbewijs fysiek inleveren bij een Franse politieagent. Zo’n Franse rijontzegging heeft in Nederland echter geen betekenis, maar je rijbewijs bij je hebben is wel verplicht. Daarmee heb je als automobilist alsnog een probleem bij terugkeer in Nederland.

Ook worden er jaarlijks ruim 350.000 flitsboetes van Frankrijk naar Nederland gestuurd.

Bron: Ad.nl