Financial Lease: slimme keuze is voor ZZP'ers in de taxi-industrie

| Geschreven door Laurens
taxibus-ondernemer-taxi-industrie

Als zelfstandig ondernemer in de taxi-industrie weet je als geen ander hoe belangrijk het is om flexibel te zijn en de juiste beslissingen te nemen voor je bedrijf. In deze blog willen we je graag laten zien waarom Financial Lease een betere oplossing is dan Operationele Lease voor zzp'ers.

Financial Lease versus Operationele Lease

Financial Lease en Operationele Lease zijn twee populaire financieringsvormen voor het leasen van een bedrijfsauto of bedrijfsbus. Bij operationele lease betaal je een vast bedrag per maand en zorgt de leasemaatschappij voor het onderhoud, verzekeringen en andere operationele kosten. Dit werkt bij Financial Lease juist andersom. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor deze kosten, maar daarentegen geniet je van andere voordelen die juist voor zzp'ers van belang zijn. Je kunt o.a. onbeperkt rijden, want je hebt niet te maken met een kilometrage. Ook kun je tussentijds van auto wisselen met een netto inwissel voorstel. Daarnaast kunnen je kosten lager uitvallen, omdat je zelf bepaalt waar je jouw auto naartoe brengt. 

Geen beperkingen, maar onbeperkt rijden!

Een van de belangrijkste voordelen van Financial Lease voor zzp'ers in de taxi-industrie is dat je niet gebonden bent aan een afgesproken jaarkilometrage, zoals bij operationele lease wel het geval is. Bij operationele lease leg je vooraf vast hoeveel kilometers je per jaar mag rijden. Overschrijding van dit aantal kan leiden tot extra kosten. Met Financial Lease heb je de vrijheid om zoveel kilometers te rijden als je wilt en nodig hebt, zonder je zorgen te maken over extra kosten.

Eenvoudige acceptatie

Een ander voordeel van Financial Lease is dat je aanvraag sneller wordt geaccepteerd. Bij operationele lease hanteren leasemaatschappijen vaak strenge voorwaarden, waardoor het lastig kan zijn om in aanmerking te komen voor een leasecontract. Bij Financial Lease zijn de criteria doorgaans soepeler, waardoor het makkelijker is om als zzp'er een taxibus te leasen. Dit betekent dat je sneller kunt beschikken over het voertuig dat je nodig hebt om je bedrijf te laten groeien.

Flexibiliteit

Een bijkomend voordeel van financial lease is de flexibiliteit die je hebt met betrekking tot het wisselen van voertuig gedurende de looptijd van het leasecontract. Stel je voor dat je huidige taxibus na een paar jaar aan vervanging toe is of dat je de behoefte hebt om wat anders te rijden. Dan kun je dat realiseren met financial lease. Je kunt gebruikmaken van het netto inlossaldo. 

Het netto inlossaldo is het openstaande financieringsbedrag in plaats van de openstaande leaseverplichting. Dit saldo is vaak een heel stuk lager dan de openstaande leaseverplichting, waardoor je de flexibiliteit hebt om van auto te veranderen, die aan je veranderende behoeften voldoet.

Conclusie

Als zzp'er in de taxi-industrie biedt financial lease je de vrijheid en flexibiliteit die je nodig hebt om succesvol te zijn. Door te kiezen voor financial lease ben je niet gebonden aan een afgesproken jaarkilometrage zoals bij operationele lease, maar profiteer je van eenvoudigere acceptatiecriteria en kun je gedurende de looptijd van het contract eenvoudig wisselen van voertuig dankzij het netto inlossaldo. Neem de controle over je bedrijf en maak de juiste keuze.