De elektrische Opel Combo-E

opel-combo-e

Opel heeft vandaag zijn kleinste elektrische bedrijfswagen gepresenteerd. Deze wagen heeft de naam Combo-E gekregen en is de elektrische variant van de bestelwagen Combo. Wat brengt deze nieuwe bedrijfswagen met zich mee?

Presteren

De Combo-E heeft een accupakket van 50 kWh en een actieradius van 275 kilometer. Hang je de bus voor een half uur aan de snellader, dan is deze bus voor 80% opgeladen. De bestelbus heeft 136 pk en en 260 Nm elektromotor waarmee je in 11,2 seconden naar de 100 km/u gaat. 

Design en meer

De Combo-E komt in twee maten. De basisversie zal 4,4 meter lang zijn met een wielbasis van 2,79 meter. Via een slim luik onder de voorstoelen kun je voorwerpen tot 3,09 meter lengte vervoeren. Het laadvermogen is 800 kilo, de laadvolume is 3,3 tot 3,8 kubieke meter.

De tweede versie is de Combo-E XL. 4,75 meter lang met een wielbasis van 2,98 meter. De laadvolume van deze wagen betreft 4,4 kubieke meter. Het trekgewicht is echter wel gelijk aan de basisversie. 

Verkrijgbaar

De Opel Combo-E is vanaf het najaar te vinden bij Nederlandse dealers. De prijzen zijn nog niet bekend en volgen nog in de aanloop naar de marktintroductie. Opel komt tevens nog met andere elektrische modellen op de markt. De Vivaro-E en Movano-E volgen nog.

Bron: Autoweek