looptijd financial lease kiezen

Welke looptijd van mijn lease auto kan ik het beste kiezen?

Om een verstandige keuze te maken in de looptijd van uw contract is het van belang om te weten welke invloed de looptijd heeft op uw kredietvergoeding. Tezamen met de looptijd van het contract hangt het slottermijn. Graag leggen we dit aan u uit zodat u een verstandige keuze kunt maken voor uw looptijd.

Welke invloed heeft de looptijd?

De looptijd van uw leasecontract wordt altijd uitgedrukt in maanden, door een langere looptijd te kiezen, verlaagt u de maandelijks te betalen termijnen. De financiering wordt bij een langere looptijd minder snel afgebouwd. Nadeel van een langere looptijd is dat u langer financiert met als gevolg dat u meer kredietvergoeding betaalt, deze betaalt u immers per jaar over het gemiddeld geïnvesteerd vermogen. Echter hangt de looptijd ook samen met het slottermijn dat u kiest. Soms is het verstandiger om een langere looptijd te kiezen zonder slottermijn, dan een korte met een hoog slottermijn.

Welke looptijd is het verstandigst?

Een verstandige keuze voor de looptijd van een leasecontract is afhankelijk van veel factoren. We geven u graag tips, zodat u een verstandige keuze kunt maken. De looptijd is vooral afhankelijk van de economische levensduur van de auto. Bij occasions (tweedehands auto’s) kiezen ondernemers meestal voor een iets kortere looptijd, de auto heeft immers al een heel stuk afgeschreven. Bij een nieuwe personenauto of bedrijfswagen kan 60 maanden zonder slottermijn wel handig zijn. U schrijft dan de financiering net zo snel af als de afschrijving die u van de Belastingdienst boekhoudkundig mag doen.

Het verstandigste is om als eerste het slottermijn eruit te halen, hierdoor verlaagt u het gemiddeld geïnvesteerde vermogen waarover u de kredietvergoeding betaalt per jaar. Is het maandbedrag nog altijd ruim passend binnen uw budget? Verkort dan de looptijd naar een maandbedrag dat u maximaal maandelijks kunt missen. Door uw maandtermijn op deze manier te verhogen, wordt het leasen goedkoper. U betaalt door het verwijderen van het slottermijn en verkorten van de overeenkomst, minder kredietvergoeding.

Looptijd met slottermijn en/of aanbetaling?

Als u bijvoorbeeld van plan bent om 3 jaar in uw bedrijfsauto te rijden, dan is het verstandig om niet voor een looptijd van 48 of 60 maanden te kiezen. Heeft u gekozen voor het opnemen van een slottermijn in het leasecontract? Zorg ervoor dat deze maximaal gelijk is aan de restwaarde van het voertuig na afloop van het contract, maar probeer deze zo laag mogelijk te zetten. Nog minder kosten voor uw financial lease contract? Door het doen van een aanbetaling verlaagt u het gemiddeld gefinancierd vermogen bij aanvang van het contract, hierdoor gaat u flink besparen op de kredietvergoeding.

Aanbetaling Slottermijn

Maximale looptijd?

De maximale looptijd van uw financial lease contract is 72 maanden. Ook heeft u de mogelijkheid, als u een slottermijn heeft ingesteld, om de slottermijn vervolgens aan het eind van uw contract ook in termijnen af te betalen. Hierdoor verlengt u dus weer uw financial lease contract. De maandtermijnen staan gedurende de looptijd vast en deze zullen nooit veranderen!

Onze lease adviseurs adviseren u graag over hoe u het beste kunt besparen op de kredietvergoeding van het financial lease contract. Neem hiervoor gerust contact met ons op!