De nieuwe Volkswagen Transporter onthuld

nederlandse-wereldprimeur-voor-6e-generatie-volkswagen-transporter-4

De nieuwe Volkswagen Transporter is vanavond onthuld, deze populaire Volkswagen bedrijfswagen is zojuist in Amsterdam met een optelsom van meer veiligheid, comfort en een lager verbruik getoond aan de pers. Naar verluid zal deze gunstiger geprijsd worden dan zijn voorganger en iedereen voorspeld dat het een uitblinker zal worden in het segment voor Financial Lease, vooral bij ZZP’ers. Deze nieuwe Volkswagen Transporter T6 staat op het podium in het jaar dat de bedrijfswagen zijn 65e jubileum viert. Hij maakt zijn debuut met allerlei innovaties die nieuw zijn in het segment, of voor de Transporter zelf.

De nieuwe Volkswagen Transporter onthuld op de Auto Rai 2015

Nieuwe 2.0 TDI’s

Onder de kap vinden we 84/102/150/204-pk varianten van een speciaal voor VW-bedrijfswagens ontwikkelde 2.0 TDI diesel. Als benzinevariant doet de 2.0 TSI 204 pk intrede. Om brandstof te besparen zijn alle varianten voorzien van stop/start-techniek. Volgens Volkswagen bedraagt de winst ongeveer een liter per 100 km.

Innovaties

Uiteraard komt de bedrijfsauto ook weer als Multivan ter comfortabel vervoer van passagiers. Nieuw is de komst van adaptieve cruise control, LED-koplampen, dodehoekdetectie en adaptieve demping. Het duw- en trekwerk aan de achterklep is verleden tijd door de komst van een elektrisch bediende klep. Met de spraakversterker kan de bestuurder makkelijk met de passagiers in de bus praten zonder zijn stem te verheffen. Krabben is verleden tijd door de voorruitverwarming. Onderweg met de 4Motion-variant? De vierwielaangedreven versies hebben een afdaalhulp voor als het echt steil wordt.

Front Assist

Voor alle uitvoeringen verschaft Front Assist extra veiligheid onderweg. Het radarsysteem kan een remingreep uitvoeren om een kop-/staart botsing te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Omdat vele Transporters en Multivans ook met aanhanger op pad gaan, heeft Volkswagen net als bij de Passat het stabiliteitssysteem voor aanhangergebruik klaargestoomd.

Online

Een nieuwe Transporter betekent ook nieuwe Discover Media-infotainment. De Volkswagen-bus gaat online met CarNet en kan rekenen op een nieuw systeem met 6.33 inch touchscreen, terwijl Bluetooth altijd standaard is. Een speciaal opbergvak zorgt ervoor dat de antenne van de telefoon is gekoppeld met die van de auto.

Binnenkort bestelbaar

Speciaal voor de introductie van de nieuwe Transporter introduceert Volkswagen een luxe‚ Generation SIX’-uitvoering met privacy glass, 18 inch velgen en alcantara bekleding. Meer details daarover en die over de Nederlandse markt volgen later. De Duitsers laten al wel weten dat de nieuwe Transporter identiek geprijsd, of zelfs iets voordeliger, is dan zijn voorganger.