Volkswagen komt met de krachtigste Golf ooit

volkswagengolfr1

De Volkswagen Golf R

De krachtigste Golf komt eraan, genaamd Volkswagen Golf R.
Bestelbaar vanaf december en leverbaar vanaf januari 2021. 


Uitstraling

De Volkswagen R is een echte eyecatcher. Het front is helemaal ‘R’ door de R-voorbumper met splitter, grote luchtinlaten en zijdelingse luchtgeleiders. De blauwe strip boven in de grille fungeert door de LED-technologie als dagrijverlichting. Onder de auto zitten standaard 18 inch Jerez lichtmetalen velgen, met een optionele keuze voor 19 inch exemplaren. In de achterbumper is een diffuser geïntegreerd waarin dubbele verchroomde uitlaatpijpen zijn verwerkt. Je hebt daarnaast de keuze om een titanium Akrapovic-uitlaatsysteem toe te voegen, die zorgt voor een intensere sound en gewichtsbesparing.


Volkswagen Golf R


Prestaties

De nieuwe Volkswagen Golf R is een vijfdeurs auto met een sterke 2.0 TSI turbo-benzinemotor, een aandrijflijn met 235 kW/ 320 pk, een zeventraps DSG-transmissie en een 4MOTION vierwielaandrijving met R-Performance Torque Vectoring. Deze krachtige Golf R accelereert in 4,7 seconden van 0-100 km/u. Daarnaast kun je kiezen voor het optionele R-Performance pakket waarmee de auto een topsnelheid van 270 km/u haalt.

Door het optionele R-Performance-pakket is de Golf R goed voor een topsnelheid van 270 km/u. In het pakket zitten de rij standen: comfort, sport en race, drift en special inbegrepen. De drift-modus is alleen op circuits mogelijk. Voorin heeft de Golf R 18 inch remschijven. De elektromechanische bekrachtiging zorgt voor een prettig gevoel onder alle omstandigheden.

Interieur

Het interieur herinnert je eraan dat je in een Golf R rijdt. De blauwe R-kleur keert terug in de bekleding en stiksels, maar ook in het digitale dashboard. De blauwe interieurverlichting maakt het helemaal af.

Bron: Volkswagen