De Skoda Kodiaq SUV krijgt een opfrisbeurt

skoda-kodiaq-opfrisbeurt-vernieuwd

De Skoda Kodiaq is de eerste SUV van Skoda en werd in 2016 op de markt gebracht. De oude SUV krijgt een flinke opknapbeurt, zowel op het gebied van design als technische prestaties. 

Prestaties

De gefacelifte versie is als vanouds leverbaar met mildere motoren 150 pk en een 1.5 TSI motor, zowel met handgeschakelde zesbak verkrijgbaar als met een DSG 7-automaat. Alle motoren hebben standaard de DSG-transmissie. Op de internationale motorenlijst zijn ook een 190 pk 2.0 en 2.0 TDI's te vinden van 150 en 200 pk. De versies vanaf 190 pk hebben standaard voorwielaandrijving.

De Skoda Kodiaq RS versie

De Kodiaq RS is de eerste RS-SUV van Skoda. De gefacelifte versie wordt nog krachtiger. De nieuwe RS krijgt 245 pk en 370 Nm sterke 2.0 TSI-benzinemotor, gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat. De motorwissel levert een gewichtsbesparing van 60 kilo op. De Kodiaq RS heeft 20-inch velgen en krijgt standaard de Virtual Cockpit en een sportief interieur met sportstoelen. Van buiten herken je de auto aan zijn sportieve nieuwe bumper en zwarte details.

Herkenbaar design

De vernieuwde Kodiaq krijgt aangepaste lichtunits, die wat platter zijn dan voorheen. Wel behoudt het zijn twee lagen verdeelde verlichting. Voor het eerst is de Kodiaq ook met led-matrix koplampen te koop. Standaard zitten ze op de L&K en RS versies. Bij de Ambition zijn ze optioneel leverbaar. Aan de voorzijde is de motorkap wat hoger aan de zijkanten dan zijn voorganger. Daarnaast zijn de aangepaste bumpers ook niet te missen mede door de nieuwe kunststof sierdelen, ook de voor- en achterbumper zit een aluminium kleurig deel. 

Interieur

De aanpassingen aan het interieur zijn minder opvallend. Nieuwe materialen en stiksels zijn over de gehele breedte van het dashboard zichtbaar. De sfeerverlichting is uitgebreider. Nieuw zijn de elektrische verstelbare en extra ergonomische stoelen. De zijn elektrisch verwarmbaar en hebben een ventilatiefunctie. De huidige Skoda Octavia heeft een twee spaaks stuurwiel en die gaan we ook zien in de gefacelifte Kodiaq. De sportline en RS versies hebben daarentegen een stuur met drie spaken.

Skoda Kodiaq bestellen?

De vernieuwde Kodiaq is vanaf mei te bestellen en zal vanaf begin juli te vinden zijn bij Nederlandse dealers. Prijzen volgen naar aanloop van de marktintroductie. Op zoek naar een Skoda Kodiaq occasion? Bekijk dan onze lease voorraad. Je kunt vrijblijvend een offerte aanvragen via onze financial lease calculator.