Waar moet u aan voldoen om te kunnen leasen?

Wat zijn de voorwaarden van financial lease?

Als ZZP’er kunt u in de meeste gevallen een auto leasen middels financial lease. Echter, om in aanmerking te komen voor financial lease moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Voor startende ondernemers hanteren wij zeer soepele voorwaarden, omdat u ook kunt leasen zonder jaarcijfers!

1. U moet ondernemer zijn

Voor het aanvragen van financial lease, moet u ingeschreven zijn in het Handelsregister. Zolang u uw onderneming nog niet heeft ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, bestaat de onderneming nog niet en bent u nog een particulier. Onze financial lease adviseurs mogen geen advies geven aan particulieren. De AFM (De Autoriteit Financiële Markten) stelt vergunningseisen, bijscholingseisen en een diploma plicht voor verschillende productgroepen. Onze financial lease adviseurs hebben geen vergunning en/of diploma’s voor particuliere financieringen.

Gaat u op korte termijn starten met uw onderneming en wilt u graag een budget bepalen? Wanneer u nog niet bent ingeschreven kunt u wel online informatie inwinnen, zo kunt u in onze leasevoorraad een goede inschatting maken over de te verwachten maandtermijnen van een auto.

2. Uw financiële situatie

Uiteraard is uw financiële situatie van belang bij de beoordeling van uw lease aanvraag. Uw aanvraag wordt getoetst door verschillende banken die allen anders kijken naar uw financiële situatie. Er wordt gekeken naar zaken als BKR en/of EDR en wat er over bekend is. Bij een eenmanszaak zal dit altijd op naam van de eigenaar zijn, terwijl bij een B.V. niet altijd naar de bestuurder wordt gekeken, maar naar de rechtspersoon. Wij bekijken de financiële mogelijkheden geheel vrijblijvend voor u. Vervolgens ontvangt u binnen één werkdag vrijblijvend een goedkeuring.