Waar moet u aan voldoen om te kunnen leasen?

Wat zijn de voorwaarden van financial lease?

Als ZZP’er kun je in de meeste gevallen een auto leasen middels financial lease. Echter, om in aanmerking te komen voor financial lease moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Voor startende ondernemers hanteren wij zeer soepele voorwaarden, omdat je ook kunt leasen zonder jaarcijfers!

1. Je moet ondernemer zijn

Voor het aanvragen van financial lease, moet je ingeschreven zijn in het Handelsregister. Zolang je jouw onderneming nog niet hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, bestaat de onderneming nog niet en ben je nog een particulier. Onze financial lease adviseurs mogen geen advies geven aan particulieren. De AFM (De Autoriteit Financiële Markten) stelt vergunningseisen, bijscholingseisen en een diploma plicht voor verschillende productgroepen. Onze financial lease adviseurs hebben geen vergunning en/of diploma’s voor particuliere financieringen.

Ga je op korte termijn starten met een onderneming en wil je graag een budget bepalen? Wanneer je nog niet bent ingeschreven kun je wel online informatie inwinnen, zo kun je in onze leasevoorraad een goede inschatting maken over de te verwachten maandtermijnen van een auto.

2. Jouw financiële situatie

Uiteraard is jouw financiële situatie van belang bij de beoordeling van de lease aanvraag. De aanvraag wordt getoetst door verschillende banken die allen anders kijken naar jouw financiële situatie. Er wordt gekeken naar zaken als BKR en/of EDR en wat er over bekend is. Bij een eenmanszaak zal dit altijd op naam van de eigenaar zijn, terwijl bij een B.V. niet altijd naar de bestuurder wordt gekeken, maar naar de rechtspersoon. Wij bekijken de financiële mogelijkheden geheel vrijblijvend. Vervolgens ontvang je binnen één werkdag vrijblijvend een goedkeuring.