Zeven vooroordelen over het leasen van een auto

contract-1464917-1920

Oordelen over een auto leasen

Een auto leasen, is dat wel zo verstandig? Er zijn veel vooroordelen over de financiële risico’s, onbetrouwbaarheid en instabiliteit bij het leasen van een auto, maar kloppen deze oordelen ook? In deze blog vind je zeven misvattingen over het leasen van een auto.

1. Met leasen ben ik duurder uit dan een auto kopen

Dit oordeel hoor je vast vaak, maar is niet helemaal waar. Leasemaatschappijen kopen namelijk in grote schaal auto’s in waardoor ze meer korting krijgen op aanschaf en onderhoud. Vooral voor jou als ondernemer op zzp’er is financial lease een interessante optie. Je profiteert namelijk van diverse fiscale voordelen! Wanneer je geen geld hebt liggen om een auto te kopen is leasen een aantrekkelijke optie.

Lees ook: Voordelen financial lease

2. Ik zit vast aan het leasecontract

Veel mensen denken dat ze bij het afsluiten van een leasecontract vastzitten aan het contract. In principe is dat zo, maar je kan bij de meeste maatschappijen het leasecontract wel beëindigen. Je moet dan in één keer het restbedrag aflossen.

Lees ook:  Financial lease afkopen of eerder aflossen

3. Als ik meer kilometers rij betaal ik enorm veel bij

Deze voordelen is gedeeltelijk waar. Dat ligt er namelijk aan. Als je over je kilometerbundel komt moet je bijbetalen en dat gaat per kilometer meerprijs. Dit varieert per leasemaatschappij van 5 á 15 cent per kilometer. Ga je met heel veel kilometers over je bundel heen dan kan een leasemaatschappij je kilometerbundel aanpassen en verhogen naar meer kilometers per jaar. Je betaalt dan over de hele leaseperiode een hoger maandbedrag. 

4. Bij elke kleine beschadiging moet ik de portemonnee trekken

Geen paniek! Je hoeft niet voor ieder krasje te betalen. Aan het einde van je leasecontract wordt de auto gecheckt op schade. Van tevoren is er al een rapport opgemaakt. Er wordt onderscheid gemaakt tussen gebruikssporen, acceptabele schade en niet acceptabele schade. Is de niet acceptabele schade gedekt door je verzekering dan is er niets aan de hand. Is deze niet gedekt dan zul je eigen risico moeten betalen. Maak je grote schade tijdens je leasecontract dan zul je dit wel moeten melden en laten repareren.

5. Mijn schadevrije jaren gaan verloren

Nee, deze schadevrije jaren gaan niet verloren! Bij Financial lease moet je zelf de verzekering van je auto regelen. De auto staat op jouw naam en daardoor bouw je schadevrije jaren op. Ook wanneer de verzekering niet op jouw naam staat kan je aan het einde van de leaseperiode een ‘schadevrij rijden-verklaring’ opvragen bij de leasemaatschappij.

6. Ik krijg geen hypotheek meer

Deze vooroordeel hoor je vast vaak. Ook deze is niet helemaal waar, maar wel iets om rekening mee te houden. Dit alles heeft namelijk te maken met je BKR-registratie. Bij het leasen van een auto word je BKR geregistreerd. Dit kan gevolgen hebben voor het krijgen van een hypotheek, daarom kan je het beste je hypotheekadviseur raadplegen.

7. Het is niet mijn auto

Bij de meeste leasevormen ben je geen eigenaar van de auto, maar bij financial lease wel! Bij financial lease ben je direct economisch eigenaar van de auto! Ben je ondernemer of zzp’er dan kan je zakelijk leasen. Ook als starter op de markt kan je financial lease aanvragen. Financial Lease ZZP heeft daarvoor geen jaarcijfers nodig. Wij helpen startende ondernemers graag!

Lees ook: Lease voor de startende ondernemer

Moet ik nu wel of niet gaan leasen?  

Deze vooroordelen maken het voor jou als startende ondernemer of zzp’er vast onzeker. Maar nu je weet dat de meeste vooroordelen niet kloppen is leasen misschien wel een optie voor jou? Bij Financial lease kan je een zakelijke lening afsluiten voor een bedrijfsauto. Vul vrijblijvend een offerte in en laat ons je helpen! Met financial lease profiteer je van diverse fiscale voordelen!

De meeste leasemaatschappijen doen een financiële check en maken op basis daarvan een eenvoudige risico afwezig. Zij kijken niet naar de persoonlijke situatie. Bij Financial Lease ZZP gaat dat anders! Wij hebben geen jaarcijfers van u nodig als je beginnend ondernemer of zzp’er bent. Wij zien genoeg andere mogelijkheden om je kredietwaardigheid te testen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan