Je zoekt een vervanger voor jouw Tesla Model 3, wat zijn de beste alternatieven?

De Tesla Model 3 heeft zichzelf bewezen als een zeer populaire elektrische auto, zeker voor ondernemers die kiezen voor een financial lease. In 2019 en 2020 is deze auto enorm vaak ingezet, er komt nu echter een einde aan de periode van fiscaal voordeel van deze auto's. Enerzijds doordat de 60 maanden korting op de bijtelling grotendeels is komen te vervallen, anderzijds omdat er ook wegenbelasting over betaald moet gaan worden.

Deze elektrische sedan biedt krachtige prestaties, een indrukwekkende actieradius en innovatieve technologieën. Maar de concurrentie zit niet stil. In dit artikel kijken we naar de vijf grootste concurrenten van de Tesla Model 3, speciaal gericht op ondernemers die een financial lease overwegen. We vergelijken de belangrijkste technische specificaties, zoals laadsnelheid, actieradius, unieke eigenschappen, en huidige prijzen.

1. Polestar 2

De Polestar 2 is een Zweedse elektrische auto die qua prestaties en design goed aansluit bij de Tesla Model 3. Polestar is een submerk van Volvo, wat garant staat voor een hoge kwaliteitsstandaard. De Polestar 2 is een aantrekkelijke optie voor ondernemers die een goed ontworpen en betrouwbare elektrische auto zoeken.

Belangrijkste technische specificaties:

Actieradius: 470 km (WLTP)
Laadsnelheid: 150 kW snelladen, wat neerkomt op 80% laden in ongeveer 35 minuten
Vermogen: 408 pk (twin motor)
Prijs: De prijs van de Polestar 2 begint bij ongeveer €52.000

Wat de Polestar 2 uniek maakt, is zijn strakke Scandinavische ontwerp en het comfort dat het interieur biedt. Daarnaast integreert Polestar de Google Automotive services, waardoor Google Maps en Google Assistant standaard aanwezig zijn in de auto. Dit is een groot pluspunt voor ondernemers die altijd onderweg zijn.

2. BMW i4

De BMW i4 combineert de sportiviteit waar BMW om bekend staat met de voordelen van elektrisch rijden. Deze luxe elektrische sedan biedt ondernemers een premium rijervaring, zowel in comfort als in prestaties.

Belangrijkste technische specificaties:

Actieradius: 590 km (WLTP)
Laadsnelheid: 200 kW snelladen, goed voor 164 km bereik in 10 minuten
Vermogen: 340 pk (eDrive40) of 544 pk (M50 uitvoering)
Prijs: De BMW i4 is beschikbaar vanaf ongeveer €60.000

De i4 heeft een prachtig interieur met hoogwaardige materialen en BMW’s geavanceerde iDrive infotainmentsysteem. De focus op rijplezier en luxe maken de BMW i4 een aantrekkelijk alternatief voor ondernemers die net iets meer willen dan een praktische elektrische auto.

3. Audi Q4 e-tron

De Audi Q4 e-tron is een elektrische SUV en biedt ondernemers die meer ruimte nodig hebben een uitstekend alternatief voor de Tesla Model 3. Deze SUV biedt een perfecte balans tussen luxe, prestaties en functionaliteit.

Belangrijkste technische specificaties:

Actieradius: 520 km (WLTP)
Laadsnelheid: 135 kW snelladen, opladen tot 80% in 38 minuten
Vermogen: 204 pk (Q4 40 e-tron)
Prijs: De prijzen voor de Audi Q4 e-tron beginnen bij €49.500

De Q4 e-tron onderscheidt zich door zijn ruime interieur, wat handig is voor ondernemers die hun auto ook voor gezinsgebruik willen inzetten. Bovendien beschikt de Audi Q4 e-tron over het Virtual Cockpit-instrumentenpaneel en het MMI-infotainmentsysteem, wat zorgt voor een gebruiksvriendelijke rijervaring.

4. Mercedes-Benz EQC

De Mercedes-Benz EQC is een luxueuze elektrische SUV en een goede concurrent voor de Tesla Model 3, vooral voor ondernemers die veel waarde hechten aan comfort en stijl. De EQC biedt een verfijnde rijervaring, zoals je van een Mercedes mag verwachten.

Belangrijkste technische specificaties:

Actieradius: 417 km (WLTP)
Laadsnelheid: 110 kW snelladen, opladen tot 80% in ongeveer 40 minuten
Vermogen: 408 pk
Prijs: De prijs van de Mercedes-Benz EQC start rond de €67.000

Het interieur van de EQC is voorzien van hoogwaardige materialen, en het MBUX-infotainmentsysteem is een van de meest geavanceerde systemen op de markt. Voor ondernemers die comfort en luxe hoog in het vaandel hebben staan, is de EQC een prima alternatief.

5. Hyundai Ioniq 6

De is een elektrische sedan die zich richt op een groot bereik tegen een concurrerende prijs. Deze auto is ontworpen met aerodynamica in gedachten, wat bijdraagt aan zijn indrukwekkende actieradius. Dit maakt hem een aantrekkelijke optie voor ondernemers die lange afstanden moeten afleggen.

Belangrijkste technische specificaties:

Actieradius: 614 km (WLTP)
Laadsnelheid: 350 kW snelladen, van 10% naar 80% in slechts 18 minuten
Vermogen: 320 pk
Prijs: De Hyundai Ioniq 6 is beschikbaar vanaf ongeveer €48.000

De Ioniq 6 biedt veel waar voor zijn geld. Hij is standaard goed uitgerust met veel veiligheids- en comfortvoorzieningen. Voor ondernemers die zoeken naar een goede prijs-kwaliteitverhouding en weinig compromissen willen sluiten, is de Hyundai Ioniq 6 een prima optie.

Vergelijking van de Tesla Model 3 met de Concurrenten

Om een goed overzicht te krijgen, hebben we een tabel gemaakt waarin de belangrijkste kenmerken van de Tesla Model 3 en zijn concurrenten naast elkaar staan:

 

Model Actieradius (WLTP) Laadsnelheid Vermogen Vanafprijs
Tesla Model 3 602 km 250 kW 513 pk €50.000
Polestar 2 470 km 150 kW 408 pk €52.000
BMW i4 590 km 200 kW 340-544 pk €60.000
Audi Q4 e-tron 520 km 135 kW 204 pk €49.500
Mercedes-Benz EQC 417 km 110 kW 408 pk €67.000
Hyundai Ioniq 6 614 km 350 kW 320 pk €48.000

 

Financial Lease voor Ondernemers

Voor ondernemers kan financial lease een aantrekkelijke manier zijn om een elektrische auto te financieren. Met financial lease blijft het werkkapitaal beschikbaar voor andere investeringen, en het leasen van een elektrische auto kan fiscale voordelen met zich meebrengen. Bij FinancialLeaseZZP.nl bieden we ondernemers toegang tot de beste leasevoorwaarden zonder aanbetaling en zonder jaarcijfers.

Voordelen van Financial Lease voor Ondernemers

Fiscale Voordelen: De kosten voor financial lease zijn aftrekbaar, en door te investeren in een elektrische auto kunnen ondernemers profiteren van de milieu-investeringsaftrek (MIA).
Eigendom na Aflossing: Na het voldoen van de laatste termijn ben je als ondernemer volledig eigenaar van de auto.
Werkkapitaal Behouden: Omdat je de auto niet in één keer hoeft te betalen, behoud je liquiditeit voor andere investeringen.
Geen Aanbetaling Nodig: Bij FinancialLeaseZZP.nl bieden wij de mogelijkheid om zonder aanbetaling te leasen, zodat je direct kunt instappen zonder grote uitgave vooraf.

Conclusie: Wat is het beste alternatief voor een Tesla Model 3?

De keuze voor de beste elektrische auto hangt natuurlijk af van de persoonlijke voorkeuren en zakelijke behoeften van de ondernemer. De Tesla Model 3 blijft populair vanwege zijn indrukwekkende actieradius, de snellaadmogelijkheden, en het uitgebreide Supercharger-netwerk. De Polestar 2 en BMW i4 bieden een premium ervaring met focus op design en rijcomfort, terwijl de Hyundai Ioniq 6 de grootste actieradius biedt tegen een aantrekkelijke prijs.

Met FinancialLeaseZZP.nl helpen we je graag verder om de beste keuze te maken voor jouw zakelijke mobiliteit. Of je nu gaat voor de prestaties van de BMW i4, de luxe van de Mercedes EQC, of de prijs-kwaliteitverhouding van de Hyundai Ioniq 6 – wij staan voor je klaar om je leaseproces eenvoudig en voordelig te maken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van financial lease voor elektrische auto's? Bezoek dan onze pagina over elektrische auto's leasen zonder aanbetaling voor meer informatie.