Fusie tussen Fiat en Peugeot is goedgekeurd door de Europese Commissie

fusie-fiat-peugeot

Na maanden onderzoek gaat de deal tussen Fiat en Peugeot onder voorwaarden door. De Europese Commissie heeft de fusie tussen beide autofabrikanten goedgekeurd. Het fusiebedrijf krijgt de naam Stellantis en wordt de op drie na grootste autoproducent ter wereld. Op 4 januari 2021 wordt Stellantis definitief gevormd.

Fusie tussen grote marktleiders

Fiat en Peugeot zijn in veel Europese landen marktleider op het gebied van bestelbusjes. Ze hebben diverse andere bekende automerken onder hen, zoals Jeep, Alfa Romeo, Lancia en Opel. Fuseren was belangrijk voor beide bedrijven, vanwege de flinterdunne marges in de sector en de miljardenivesteringen die nodig zijn voor het produceren van elektrische auto’s. De bedrijven gaan zich richten op de productie en verkoop van massaproducten, wat niet gemakkelijk zal zijn. De concurrentie uit China is groot.

Wikken en wegen

Afgelopen zomer nam de commissie extra tijd om de fusie te onderzoeken en beoordelen. Dat was nodig om te voorkomen dat er te weinig concurrentie op de markt van bestelbusjes zou overblijven. Stellantis moet zich houden aan bepaalde voorwaarden. Er is afgesproken dat de bedrijven de markt toegankelijk moeten houden voor kleine commerciële bestelbusjes. 

Op zoek naar  een bestelbus voor jouw onderneming?

Ben je op zoek naar een nieuwe bestelbus voor jou onderneming? In ons aanbod vind je diverse busjes van zowel Fiat als Peugeot. Daarnaast vind je ook bedrijfswagens van Mercedes, Ford, Renault en Volkswagen in ons leaseaanbod. Voor elke smaak en budget is er wel wat te vinden. In combinatie met zakelijke lease profiteer je van extra fiscale voordelen!  

Bron: Autoweek en RTLnieuws