Lucid Motors komt naar Nederland

lucid-air-design

Lucid Motors is een Amerikaans autobedrijf dat gespecialiseerd is in elektrische auto’s. Het merk opende in de zomer van 2020 een reserveringslijst voor geïnteresseerde Nederlanders voor het elektrische model genaamd Air. De elektrische modellen zijn niet leverbaar in Nederland, maar daar lijkt verandering in te komen. 

Lucid Europe en Lucid Netherlands

Het blijkt dat zowel Lucid Europe als Lucid Netherlands zijn geregisteerd bij de Kamer van Koophandel. Een teken dat het merk zich voorbereidt op de Europese verkoop van de Air. De leveringen zullen waarschijnlijkst op zijn vroegst in 2022 beginnen. Op papier lijken de elektrische auto’s veel te beloven. 

Lucid Air 

De Air is al te reserveren met een aanbetaling van €300. Voor dat bedrag kom je op de wachtlijst voor de Air Pure. Deze versie heeft 480 pk en een rijbereik van 653 km. Dan heb je ook nog de Air Touring met 620 pk en hetzelfde rijbereik. En dan heb je nog een topversie genaamd Air Grand Touring met maar liefst 800 pk en een rijbereik van 832 km. Het bedrijf werkt daarnaast druk verder aan nieuwe versies genaamd: Lucid Dream en Lucid Gravity. Wat de prijzen in Nederland wordt is nog niet bekend.

Bron: Autoweek