Wat betekent de nieuwe lockdown voor de autobranche?

| Geschreven door Maureen - Online Marketeer
lockdown-autobranche

Er zijn weer nieuwe maatregelen aangekondigd. Sinds zondag zitten we ineens weer in een lockdown en deze zal op zijn minst tot 14 januari duren. De nieuwe lockdown roept gelijk heel veel vragen op bij klanten, want wat is er precies mogelijk? En wat betekent de nieuwe lockdown voor de autobranche? Je leest het in dit artikel!

Nieuwe maatregelen

Tot tenminste 14 januari moeten alle niet essentiële winkels gesloten blijven. Autodealers moeten hun showrooms door de nieuwe maatregelen gesloten houden. Ook vrije inloop en verkoop op afspraak mag niet. Gelukkig mogen daarentegen wel afleveringen en proefritten plaatsvinden. Iedereen die een al een auto besteld heeft hoeft niet bang te zijn dat de aflevering niet doorgaat

Verbod op verkoop, maar de autogarage dan?

De dienstverlening van werkplaatsen en garagebedrijven gaat gewoon door, waarbij de reguliere tijden worden aangehouden. Daarnaast is er op het verkoopverbod wel een uitzondering. Business-to-business verkoopgesprekken mogen namelijk wel gewoon doorgaat. Daarnaast mogen bedrijven wel met een click-and-collect systeem werken, wat inhoudt dat je wel online mag bestellen en afhalen. Ook voor groothandels is een uitzondering, het verschilt echter per vestiging of ze open zijn. 

Rijlessen- en praktijkexamens?

Andere dienstverleningen mogen ook gewoon doorgaan, zoals keuringen, importeren van een auto, maar ook de diensten van rijscholen. Lessen en examens mogen gewoon doorgaan. 

Financial Lease ZZP

Onze dienstverlening gaat ook gewoon door, wij zijn zowel via de telefoon als e-mail te bereiken. Deze en volgende week hanteren wij wel aangepaste tijden voor de volgende datums:

24 december: na 12.00 uur - gesloten
25 december & 26 december -  gesloten
31 december & 1 januari - gesloten

Fijne feestdagen alvast namens ons team van Financial Lease ZZP!

Bron: Autoweek