Deze populaire auto’s werden het meest gestolen in 2020

gestolen-autos

De laatste jaren daalt het aantal gestolen auto’s, zo ook in 2020. Volgens verzekeraar Interpolis gaat het om een daling van 5%. Nu ben jij vast nieuwsgierig geworden om welke auto’s dat precies gaat. In deze blogpost vind je een lijstje van 10 populaire auto’s die in 2020 het meest gestolen werden. 

Volkswagen en Renault zijn populair

De Volkswagen Golf en Polo zeer favoriet bij dieven en dat blijkt in 2020, maar ook in 2019 was dat het geval. In 2019 was ook de Audi A3 en A4 zeer populair, maar in 2020 kiezen ieven niet voor een Audi, maar sneller voor een Renault Clio of Captur. Ook de Fiat 500 en de BMW 3-serie waren zowel in 2019 als in 2020 te vinden in het lijstje van meest gestolen auto’s. 

Top 10 gestolen auto’s in 2020

Keyless Entry

Dat de Volkswagen Golf en Polo zo vaak gestolen wordt, komt volgens Interpolis doordat er simpelweg veel van deze auto’s op de weg te vinden zijn. Het blijkt tevens dat auto’s met keyless entry vaker worden gestolen. Strengere regels in 2021 moeten dit voorkomen. Duitse automerken zijn diefgevoeliger en verdwijnen vaak naar Oost-Europa. Aan de zuidgrens met België doen Franse en Italiaanse auto’s het ook goed. In het randgebied is een ander type dief actief. De gestolen auto’s worden dan vaak naar een loods gebracht en vervolgens gestript. De onderdelen worden vervolgens verkocht. 

Bron: Autoweek