financial lease berekenen

Hoe kan ik mijn financial lease berekenen? Informatie en tips

Via onze leasecalculator kunt u heel eenvoudig uw financial lease berekenen. Kies uit onze ruime voorraad een gewenste nieuwe of jong gebruikte lease auto en bereken hem aan de hand van de dealer vraagprijs. U bepaalt zelf uw maandtermijn voor uw financial lease. Ook kunt u zelf de looptijd, de aanbetaling en het slottermijn bepalen en zo uw financial lease berekenen.

Looptijd berekenen

In uw lease berekening kunt u kiezen tussen een looptijd vanaf 12 tot 60 maanden, met stappen van 6 maand. Uiteraard zullen de maandtermijnen bij een kortere looptijd een stuk hoger zijn dan bij een langere looptijd. De voordeligste financial lease berekening is altijd op basis van de maximale looptijd van 60 maanden. Bij het bepalen van de looptijd moet er rekening gehouden worden met de maximale ouderdom van een financial lease auto of bedrijfswagen. In de looptijd mag het voertuig niet ouder worden dan 120 maanden (10 jaar). Op de dag dat het voertuig 10 jaar oud wordt, moet de financiering volledig zijn ingelost.

Lees meer over de looptijd

Slottermijn berekenen

U kunt gebruik maken van een slottermijn in uw financial lease berekening. Echter, wij merken vaak dat de term slottermijn niet helemaal duidelijk is in de aanvragen. Allereerst, financial lease bestaat uit twee componenten: rente en aflossing. Wanneer u kiest voor een slottermijn, dan kiest u om een deel van het te financieren bedrag van uw lease niet af te lossen. Het gedeelte dat u niet aflost, moet u aan het eind van de looptijd in één keer voldoen. Omdat u gedurende de leaseperiode minder aflossing betaalt, is uw maandbedrag lager. Het gemiddeld gefinancierd bedrag is echter wel hoger, waardoor u wel een voordelig financial lease tarief heeft, maar tijdens de volledige looptijd wel iets meer kredietvergoeding betaalt.

Lees meer over slottermijn

Financial lease berekenen met aanbetaling of inruil

Bij financial lease kan maximaal de investeringswaarde van de auto gefinancierd worden. Bij een marge auto is dat tot het volledige factuurbedrag, bij een btw auto is dat maximaal het factuurbedrag excl. btw. De btw is immers geen investering, omdat u deze terugvraagt van de Belastingdienst. Door uw financial lease te berekenen met een aanbetaling of uw huidige auto in te ruilen en als aanbetaling te laten verrekenen, krijgt u een veel voordeliger financial lease voorstel. Uw geïnvesteerde vermogen, en daarmee het gemiddeld geïnvesteerde vermogen gaat omlaag, waardoor u minder krediet vergoeding betaalt. Ook krijgt uw nieuwe lease auto een hogere dekkingsgraad, waardoor wij u een voordeliger financial lease voorstel kunnen doen.

Aanbetaling   Inruilen

Financial lease aanvragen

U kunt het maandbedrag aanpassen naar een voor u voordelige calculatie. Heeft u eenmaal uw leaseprijs berekend? Dan kunt u binnen enkele klikken een financial lease aanvraag indienen. Uw aanvraag zal binnen één werkdag behandeld worden, waarna het voordeligste financial lease voorstel aan u teruggekoppeld wordt.