financial lease berekenen

Hoe kan ik mijn financial lease berekenen? Informatie en tips

Via onze leasecalculator kun je heel eenvoudig je financial lease berekenen. Kies uit onze ruime voorraad een gewenste nieuwe of jong gebruikte lease auto en bereken hem aan de hand van de dealer vraagprijs. Je bepaalt zelf je maandtermijn voor je financial lease. Ook kun je zelf de looptijd, de aanbetaling en het slottermijn bepalen en zo je financial lease berekenen.

Looptijd berekenen

In je lease berekening kun je kiezen tussen een looptijd vanaf 12 tot 72 maanden, met stappen van 6 maand. Uiteraard zullen de maandtermijnen bij een kortere looptijd een stuk hoger zijn dan bij een langere looptijd. De voordeligste financial lease berekening is altijd op basis van de looptijd van 60 maanden. Bij het bepalen van de looptijd moet er rekening gehouden worden met de maximale ouderdom van een financial lease auto of bedrijfswagen. In de looptijd mag het voertuig niet ouder worden dan 120 maanden (10 jaar). Op de dag dat het voertuig 10 jaar oud wordt, moet de financiering volledig zijn ingelost.

Lees meer over de looptijd

Slottermijn berekenen

Je kunt gebruik maken van een slottermijn in je financial lease berekening. Echter, wij merken vaak dat de term slottermijn niet helemaal duidelijk is in de aanvragen. Allereerst, financial lease bestaat uit twee componenten: rente en aflossing. Wanneer je kiest voor een slottermijn, dan kies je om een deel van het te financieren bedrag van je lease niet af te lossen. Het gedeelte dat je niet aflost, moet je aan het eind van de looptijd in één keer voldoen. Omdat je gedurende de leaseperiode minder aflossing betaalt, is het maandbedrag lager. Het gemiddeld gefinancierd bedrag is echter wel hoger, waardoor je wel een voordelig financial lease tarief hebt, maar tijdens de volledige looptijd wel iets meer kredietvergoeding betaalt.

Lees meer over slottermijn

Financial lease berekenen met aanbetaling of inruil

Bij financial lease kan maximaal de investeringswaarde van de auto gefinancierd worden. Bij een marge auto is dat tot het volledige factuurbedrag, bij een btw auto is dat maximaal het factuurbedrag excl. btw. De btw is immers geen investering, omdat je deze terugvraagt van de Belastingdienst. Door je financial lease te berekenen met een aanbetaling of je huidige auto in te ruilen en als aanbetaling te laten verrekenen, krijg je een veel voordeliger financial lease voorstel. Je geïnvesteerde vermogen, en daarmee het gemiddeld geïnvesteerde vermogen gaat omlaag, waardoor je minder krediet vergoeding betaalt. Ook krijgt je nieuwe lease auto een hogere dekkingsgraad, waardoor wij een voordeliger financial lease voorstel kunnen doen.

Aanbetaling   Inruilen

Financial lease aanvragen

Je kunt het maandbedrag aanpassen naar een voor jou voordelige calculatie. Heb je eenmaal je leaseprijs berekend? Dan kun je binnen enkele klikken een financial lease aanvraag indienen. Je aanvraag zal binnen één werkdag behandeld worden, waarna het voordeligste financial lease voorstel aan je wordt teruggekoppeld.