Een nieuwe of gebruikte auto leasen voor je onderneming?

nieuwe-of-gebruikte-auto-leasen

Een bedrijfsauto leasen

Ben je een startende ondernemer of zzp'er en sta je op het punt een belangrijke investering te doen? Het leasen van een bedrijfswagen kan nodig zijn om je onderneming goed te kunnen runnen, maar als startende ondernemer of zzp'er heb je waarschijnlijk niet de financiële ruimte om dit zomaar te bewerkstelligen. Voor jou als startende ondernemer hoeft dat geen probleem te zijn. Het maakt voor Financial Lease ZZP niet uit dat je net gestart bent met je eigen onderneming. Je kan namelijk ook kiezen voor financial lease zonder jaarcijfers te hoeven tonen. Wel moet het financieel haalbaar zijn, maar wij zien voldoende andere manieren om je kredietwaardigheid te testen.

BKR-registratie

Er wordt altijd een BKR-registratie controle uitgevoerd om te zien hoe jouw financiële gedrag is. Betaal jij altijd netjes op tijd? Dan hoef jij je geen zorgen te maken, je BKR-registratie is dan positief en dat is goed! Bij een negatieve registratie wordt het heel erg lastig om een goedkeuring te krijgen voor financial lease zonder jaarcijfers. Denk er daarom goed over na of je als starter een leaseauto nodig hebt. Als je het in de eerste maanden nog prima zonder zou kunnen, dan kan je beter over een (half) jaartje eens kijken.

Dit zijn de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen

Wanneer je een auto wil leasen voor je onderneming zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

1. Wil je een occasion leasen of ga je voor een nieuwe auto?

Je keuze is gevallen op het leasen van een auto, maar je weet nog niet of je voor een nieuwe of tweedehands auto moet gaan. Bij ons kun je een nieuwe óf zeer jonge occasion leasen waardoor je wel beschikt over betrouwbare mobiliteit. Natuurlijk kan je ook gaan voor een nieuwe bedrijfsauto, wanneer je bijvoorbeeld jouw privé auto wil inruilen en deze als aanbetaling wilt doen. 

Bij financial lease voor startende ondernemers en zzp'er wordt er wel altijd extra goed gekeken naar de hoogte van de financiering en de dekking van het onderpand. In de regel gaan voertuigen tot een investeringswaarde van € 15.000,- vrijwel altijd goed zonder een aanbetaling. De btw geeft dan al dekking genoeg. Bij een investeringswaarde tussen de € 15.000,- en € 25.000,- moet er toch een hogere dekking zijn en zal er vaak naast de btw ook een aanbetaling van enkele procenten gevraagd worden. De hoogte is daarbij dan ook weer afhankelijk van de leeftijd van de auto. 

2. Welke afstanden ga je afleggen en voor welke brandstof kies jij?

Heb je een bedrijfsauto nodig, omdat je klanten door heel Nederland moet bezoeken? Bij het maken van een keuze voor een auto doe je er verstandig aan om te kijken naar welke ritten je met de auto maakt. Moet je lange afstanden afleggen voor je onderneming? Kijk dan naar een lease auto die daarvoor geschikt is en comfortabel rijdt. Wanneer je lange afstanden maakt is het ook verstandig om te kijken op welke brandstof je het beste kan rijden. Diesel is goedkoper dan benzine, maar je betaalt daarentegen wel weer meer wegenbelasting. Het aantal kilometers speelt dus een belangrijke rol. Ben je veel onderweg voor je onderneming en maakt je daarbij voornamelijk lange ritten? Dan is wellicht diesel de meest voordelige keuze. Voor korte ritten kan je beter voor een benzineauto kiezen, daarnaast is benzine ook wat milieuvriendelijker dan diesel wanneer je veel in de stad te vinden bent. 

3. Wil je een elektrische auto rijden?

Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland en daarnaast is elektrisch rijden milieuvriendelijk! Elektrisch rijden is voor korte afstanden ideaal voor zakelijke rijders, maar moet je veel lange ritten maken dan is het een stuk minder interessant. Een elektrische auto heeft namelijk een actieradius van ongeveer 200 km, daarna moet de accu worden opgeladen. Als je daarentegen klanten in de buurt hebt dan is elektrisch rijden een slimme keuze!