wat is een slottermijn bij financial lease

Wat is een slottermijn?

U kunt er bij ons voor kiezen om bij uw financial lease een slottermijn in te stellen. Een slottermijn is het restbedrag dat openstaat nadat alle maandtermijnen zijn betaald. Deze betaalt u om het volledige eigendom over de auto te verkrijgen.

Uw slottermijn bepalen

Wanneer u bepaald heeft of u een slottermijn wilt instellen, kunt u zelf bepalen hoe hoog uw slottermijn wordt. Wij zullen vervolgens kijken of deze slottermijn redelijk is en in verhouding staat met de toekomstige restwaarde. Een slottermijn kan niet hoger zijn dan de te verwachten restwaarde van uw auto. Tijdens de looptijd van uw financial lease betaalt u geen aflossing over het bedrag van een slottermijn, waardoor u tijdens de looptijd kan besparen op de maandlasten! Bedenk wel goed dat het opnemen van een slottermijn zorgt voor een hoger gemiddeld gefinancierd vermogen waardoor de totale kredietvergoeding wel stijgt!

Voordelen slottermijn

  • Uw maandelijks te betalen bedrag valt lager uit, waardoor u goedkoop rijdt tijdens de looptijd.
  • U kunt uw auto verkopen en met de restwaarde uw slottermijn aflossen, hiermee kunt u het slottermijn zien als een soort ‘inruilwaarde’ van de auto.

Nadelen slottermijn

  • U moet er gedurende de looptijd van uw financial lease rekening mee houden dat u aan het einde van de rit nog een bedrag moet betalen.
  • Dit bedrag moet u in één keer voldoen samen met het laatste maandtermijn.
  • U betaalt wél rente over het aflossingsvrije slottermijn.
  • U betaalt meer kredietvergoeding tijdens de looptijd, uiteindelijk bent u zonder slottermijn goedkoper uit!     

Heeft u geen idee of u een slottermijn in wilt stellen of heeft u vragen over de hoogte van uw slottermijn? Wij helpen u graag verder!